Redacció | Actualitzat el 20/09/2011 a les 13:45h

Campanya de reducció de la contaminació a Andorra

Andorra també es preocupa per les emissions contaminants.

Per segon any consecutiu, el Departament de Medi Ambient llança una campanya informativa per reduir les emissions atmosfèriques degudes al transport i, així, millorar la qualitat de l’aire que respirem. La qualitat de l’aire es deteriora amb el trànsit de vehicles i principalment quan es condueix abusant de les acceleracions, quan es deixen els motors al ralentí o quan no s’efectuen els manteniments adequats dels vehicles.

Aprofitant la celebració de la Setmana europea de la mobilitat, a partir del 16 de setembre, els tècnics del Departament de Medi Ambient s’adreçaran als conductors que tinguin comportaments que degraden la qualitat de l’aire per donar-los les informacions corresponents. Les actuacions principals se centraran en els articles del Codi de circulació següents:

- Article 65.3. “Qualsevol vehicle en situació d’estacionament ha de
romandre amb el motor parat”.

- Article 1.23. “Pot considerar-se estacionament la parada que tingui una
durada superior a dos minuts”.

- Article 197.1. “Els motors dels vehicles han de ser [...] conduïts de manera
que no provoquin emissions de fums molestos”.

La campanya de sensibilització es durà a terme principalment en les zones d’estacionament prop de les escoles, les parades de transport públic i les zones de càrrega i descàrrega.

Per dur a terme la campanya, el Govern compta amb la col·laboració dels serveis de circulació comunals que ja es van implicar en la campanya informativa de l’any passat, durant la qual es van fer més de 150 comunicacions.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 685
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: