Redacció | Actualitzat el 19/09/2011 a les 11:29h

Menys contaminació, menys peatges

En una entrevista a Els Matins de TV3, el conseller Lluís Recoder anuncia que es premiarà els vehicles menys contaminants amb una rebaixa als peatges d'accés a Barcelona

El govern català premiarà els vehicles menys contaminants amb una rebaixa als peatges d'accés a Barcelona. S'aplicaran descomptes del 20%. Els descomptes començaran l'1 de gener als túnels de Vallvidriera. Posteriorment, també s'aplicaran als accessos a Barcelona per l'autopista del Maresme, a la barrera de Mollet, i als peatges de l'autopista del Garraf. Ho ha confirmat aquest matí el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, al programa "Els matins" de Tv3.

La mesura avançada pel conseller està inclosa dins del Pla de Qualitat de l'Aire de la Generalitat i es calcula que afectarà en un primer moment un 8% dels vehicles. En concret, seran bonificats els vehicles de gasoil que emetin menys de 108 grams de diòxid de carboni per quilòmetre. En el cas dels de benzina, hauran d'emetre menys de 120 grams de CO2.

L'objectiu del pla, segons Recoder, és que es vagi renovant la flota actual amb vehicles menys contaminants i, al capdavall, aconseguir "que la mobilitat sigui més sostenible; menys congestió, menys emissió" de partícules contaminants, "que suposen un problema a la conurbació de Barcelona".

Els usuaris que vulguin acollir-se al descompte hauran de tenir un dispositiu de Via-T. El conseller ha explicat que la mesura serà acumulable amb la que ja s'aplica al túnel de Vallvidrera, el descompte també del 20% per als vehicles d'alta ocupació, és a dir, que portin tres persones o més. 

COMENTARIS

+0
-0
I les motos que?
Alaguait, 20/09/2011 a les 08:09
Com sempre, les motos, infinitament menys contaminants que qualsevol cotxe de combustió i amb una eficiència d'ocupació altíssima (sempre mínim un 50% de les places) i menys ocupació física de l'espai que quasevol cotxe (millora del trànsit, menys complicacions per l'aparcament), no hi ha ni un únic avantatge d'aquest tipus.
Aquesta discriminació és inacceptable.

Collonut!
+0
-0
Mentides
Josejoruba, 20/09/2011 a les 20:45
El preu s'apujarà pel 92% dels usuaris i s'abaixarà pel 8% dels usuaris. O sigui, s'apuja. A més, cal tenir Teletac, que també té un cost.

Una vergonya. Una altra vegada l'ecologia és l'excusa per apujar els preus a les classes mitjanes.

Per cert a Alemanya ja fa anys que tenen resolt aquest tema, i evidentment no han optat per la bajanada que es vol imposar a aquí.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 685
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: