Redacció | Actualitzat el 16/09/2011 a les 12:20h

Expedienten la nuclear de Cofrents

El CSN obre expedient sancionador als propietaris per dos incompliments del Pla d’Emergència Interior

La central nuclear de Cofrents.

La plataforma Tanquem Cofrents , que agrupa a les principals organitzacions ecologistes, i altres organitzacions de la societat civil valenciana, denuncia que el Ple del 26 de juliol de 2011 del Consell de Seguretat Nuclear va aprovar l’obertura d’un expedient sancionador als propietaris de la central nuclear de Cofrents per dues infraccions lleus en incomplir el Pla d’Emergència Interior (PEI). Segons s’ha pogut conèixer ara que s’ha publicat l’acta (amb quasi dos mesos de retard) l’obertura de l’expedient sancionador es fonamenta en dues infraccions:
  • la primera consisteix a modificar el text del PEI aprovat el 10 de març de 2011 per l’autoritat competent (Direcció general de Política Energètica i de Mines), sense coneixement del CSN, de tal forma que en lloc de disposar d’un ambulància en l’emplaçament físic de la central nuclear a la disposició de qualsevol possible treballador ferit o accidentat en una situació d’emergència, la central tenia un conveni amb una entitat mèdica i l’Ajuntament de Cofrents que posava a la disposició de la central nuclear una ambulància en el termini de 15 minuts.
  • la segona consistia en què en el PEI hi havia dos tècnics que suposadament eren especialistes en Protecció Radiològica sense ser-ho en realitat. Eixos tècnics haurien d’avaluar el nivell d’exposició radiològica exterior a la central nuclear en cas d’accident i fugida radioactiva. A més hi havia sobre el paper dos membres de la rereguarda que mai no estaven físicament en el recinte de la central, atès que eren representants sindicals -possiblement alliberats sindicals.
Aquests dos incompliments demostren "la política de mentides que la Direcció de la Central Nuclear de Cofrents manté i ha mantingut" -segons la plataforma-, en aquest cas davant dels inspectors del propi Consell de Seguretat Nuclear, responsable de tutelar la seguretat de les instal·lacions. Alterar documents oficials, amb la finalitat d’estalviar-se la compra o lloguer d’una simple ambulància que estigui a la disposició dels treballadors de la central és un detall de què és capaç de fer una empresa en el seu afany de maximitzar els guanys, passant per sobre de la normativa oficial.

Navega per les etiquetes

expedientCSNCofrentsEnergia nuclear

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 947
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: