Xavier Borràs | Actualitzat el 14/09/2011 a les 12:10h

Presenten la «Guia de restaurants Km 0 Slow Food de Catalunya»

Jordi Bigues, Rosa Solà, Gustavo Duc i Bigas Luna han ofert el volum a la Boqueria de Barcelona

Alguns dels artífexs de la Guia durant la presentació a la Boqueria. Foto: X.B.C.

Aquest dimarts s'ha presentat a l'Aula de Cuina del popular mercat de la Boqueria, a Barcelona, la Guia de restaurants Km 0 Slow Food de Catalunya , que ha editat Rosa Solà amb Pol·len edicions, amb una Jam Cook Session on els cuiners han improvisat tot de plats acompanyats de cervesa artesana d'Almogàvers, vins de l'Associació de Viticultors del Massís del Garraf i pa ecològic dels flequers de Reykjavik, que ha sucat de tomàquets ecològics el director de cinema i gastrònom Bigas Luna.


Com a mestre de cerimònies el cineasta Bigas Luna, ha recordat, davant l’audiència, que el seu interès per l’alimentació ecològica prové d’un proverbi xinès del segle III dC que diu:

Si vols ser feliç una hora, emborratxa’t;
si vols ser feliç un dia, mata el teu porc;
si vols ser feliç una setmana, fes un viatge bonic;
si vols ser feliç un any, busca’t una parella;
si vols ser feliç tota la teva vida… cuida el teu hort.


La Guia dels Restaurants Km 0 Slow Food no és una guia gastronòmica, és el compendi d’experiències dels restauradors en el seu camí per arribar on són; és una aposta per l’economia local a través de la compra directa als productors; és el recolzament al medi ambient; és la defensa de la salut dels consumidors. Gustavo Duch, director de la revista Sobirania Alimentària , ha adreçat unes paraules a l’audiència, recordant que “menjant, també fem política”. Aquesta guia, que es presentarà a diverses fires i llibreries de Catalunya, ja es pot adquirir, també, a través de la web de Pol·len edicions .

La presentació de la Guia s'esdevé just l'endemà que els xefs més reputats del món hagin fet pública a Lima (Perú) una carta oberta a les noves generacions on defensen la identitat cultural, la biodiversitat, la sostenibilitat, el suport als productors i el foment dels hàbits saludables i la bona alimentació, sempre guitas pels valors ètics que donen resposta als nous temps.

Carlo Petrini, president d'Slow Food Internacional, diu a la introducció del llibre, que  essent moltes les persones que es pregunten què poden fer en concret perquè el sistema alimentari actual canviï, "la Guia és un dels instruments més eficaços per promoure una nova agricultura i un nou consum alimentari que veu en els aliments locals un pilar fonamental".

El cuiner Ferran Adrià  diu que el concepte de Km 0 és una denominació de les més encertades i definitòries que ha sentit en el darrers anys. "Té la virtut de l'exactitud i també la de la concisió: 'Km 0'. Amb prou feines tres signes (dues lletres i un número) per definir i delimitar una filosofia de la cuina".






FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 891
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: