Redacció | Actualitzat el 26/07/2011 a les 12:29h

L’Alternativa Baix Gaià demana a l’Ajuntament protegir Muntanyans

Tot i la sentència contrària a la urbanització a Torredembarra, CiU la recorrerà

Tot i la sentència que declara la nul·litat de Muntanyans II, l'Alternativa Baix Gaià assenyala que la lluita encara no ha acabat. Foto: ABG.

La polèmica urbanització de l’espai afectat per la desembocadura del Torrent d’en Gibert, conegut com a Pla Parcial Muntanyans II, a Torredembarra, ha estat declarada nul·la. Tot i que les diferents parts implicades tenen el dret a recórrer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, dictada arran del recurs contenciós administratiu interposat per la Plataforma Salvem els Muntanyans, l’escenari es va clarificant.

Aquest pla parcial es va aprovar amb l’únic vot en contra de l’Alternativa Baix Gaià. Però gràcies a la tasca de sensibilització de la Plataforma i de diferents col·lectius del municipi, les opinions contràries al model urbanístic que representava Muntanyans II van anar en augment. L’oposició es va fer palesa amb una multitudinària manifestació realitzada pel nucli antic de la vila el 10 de setembre de 2006. Els estudis científics impulsats per la mateixa Plataforma, que demostraven la inundabilitat dels terrenys, van posar contra les cordes els favorables a Muntanyans II. Finalment, la sentència demostra que el procés d’aprovació d’aquesta urbanització ha estat un cúmul de despropòsits.

La lluita no està guanyada. Convergència i Unió ha fet pública la seva voluntat de recórrer aquesta sentència. És per això que l’Alternativa Baix Gaià demana a l’Ajuntament de Torredembarra que faci totes les accions necessàries per incloure els terrenys afectats pel Pla Parcial Muntanyans II a l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans. De la mateixa manera, l’Alternativa demana a l’Ajuntament que aprofiti els seus contactes amb la Generalitat de Catalunya per posar fi al procés de Muntanyans II.

L’Alternativa Baix Gaià ha criticat durant tots aquests anys el model urbanístic agressiu que va afavorir la bombolla immobiliària i la posterior crisi econòmica. Aquest model urbanístic és totalment insostenible mediambientalment, econòmica i social.

Muntanyans II és un espai d’interès ecològic, amb l’afegit que és inundable, donat que es troba en plena desembocadura del Torrent de Gibert. Cal valorar la seva importància pel fet de ser un connector biològic entre el nostre litoral i l’interior. També cal destacar l’impacte paisatgístic que suposaria construir 550 habitatges a tocar de l’EIN dels Muntanyans. Els Muntanyans representen una de les darreres platges naturals conservades a Catalunya i per a Torredembarra suposen un atractiu turístic i un espai de lleure on aprendre i gaudir de la natura.

L’Alternativa Baix Gaià vol felicitar el moviment ciutadà Plataforma Salvem els Muntanyans per la seva lluita en l’àmbit judicial.

L’ABG creu que aquesta sentència obre un nou capítol en la recuperació d’aquest espai natural. Ara tenim l’oportunitat d’iniciar un procés nou per a negociar les condicions de rescat. Per tot plegat, l’Alternativa demana al govern municipal de Torredembarra que posi temps i esforços per retornar al seu estat anterior el patrimoni natural que s’ha malmès.

L’ABG seguirà defensant Muntanyans II com espai natural i demanant que es facin
els passos en la direcció que la sentència judicial apunta.

Notícies relacionades


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 817
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: