Redacció | Actualitzat el 18/07/2011 a les 13:24h

Territori i Sostenibilitat millora l'aplicació Aigua en temps real

El portal, pioner a Europa i que presenta un nou disseny més clar i entenedor, es pot consultar en tres idiomes i ofereix informació sobre els episodis hidrometeorològics més rellevants


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha millorat l’aplicació l’ Aigua en temps real , una eina desenvolupada de manera conjunta per l’Agència Catalana de l’Aigua i el Servei Meteorològic de Catalunya que permet informar sobre la pluja i la seva repercussió en el territori.

La iniciativa, que és pionera a tot Europa, permet informar de la precipitació acumulada a Catalunya, obtinguda a partir de la combinació de les dades dels radar meteorològics i els pluviòmetres de les estacions, les possibles afectacions en cas de pluges intenses (s’estableixen els avisos en zones amb un major risc en funció de la precipitació acumulada), recopila l’aigua recollida a Catalunya, l’evolució de les pluges.

Tot i que aquesta aplicació fa prop d’un any que està en funcionament, s’han desenvolupat una sèrie de millores per a incrementar la seva funcionalitat i aportar informació més detallada als usuaris. Així doncs, una de les principals novetats se centra en aportar dades de l’aigua en forma de neu acumulada als Pirineus.

També es disposa de dades històriques (de fins a 3 mesos d’antiguitat) i la visualització dels episodis hidrometeorològics més rellevants en la seva durada completa. D’aquesta manera es poden analitzar les repercussions de les precipitacions i els seus efectes.

La web disposa, amb els nous canvis, de noves funcionalitats, com estar disponible en tres idiomes (català, castellà, anglès), informació per comarques i visualització de municipis, així com millores en el disseny que permeten tenir una millor estètica i claredat global de l’eina.

Destacar que des de la posada en marxa del portal, ara fa prop d’un any, s’han registrat més de 33.000 visites.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 713
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: