Redacció | Actualitzat el 05/07/2011 a les 10:40h

El TSJC declara nul Muntanyans II

La sentència contra el pla parcial, aprovat per la Comissió Territorial d’Urbanisme el 2006, és un triomf de la Plataforma Salvem els Muntanyans

Un estudi de l'any 2009 ja informava de la inundabilitat de la zona a urbanitzar.

La Secció Tercera del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acordat mitjançant sentència declarar nul de ple dret el Pla Parcial Munyanyans II , a Torredembarra. El citat pla parcial va ser aprovat per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Tarragona el 8 de juny de 2006 i contra el mateix es va interposar recurs contenciós administratiu per part de la Plataforma Salvem els Muntanyans . La immobiliària Vegas de Guadaira S.L. i la Generalitat de Catalunya es van personar en el procediment per oposar-se a les pretensions de la Plataforma.

La Sentència, de data 19 de maig de 2011, assenyala que procedeix la declaració de nul·litat de ple dret del Pla Parcial ja que vulnera la prohibició legal d’urbanitzar i edificar en zones inundables.

La sentència justifica aquesta decisió tot remetent-se a la “ manifiesta claridad ” de la prova pericial practicada: informes de geòlegs i hidrogeòlegs, així com l’informe emès per la mateixa Agència Catalana de l’Aigua de 18 de març de 2004, en el qual s’establia la prohibició d’estacionament de vehicles en determinats carrers de la urbanització projectada, la construcció de murs perimetrals de contenció de l’aigua, carrers que funcionaven com a canals a cel obert, etc.

Tot aquest cúmul de despropòsits ha suposat l’anulació de ple dret del Pla Parcial Muntanyans II.

La Plataforma critica la classe política

La Ptalaforma, per la seva banda, s'ha mostrat molt saisfeta per la resolució judicial. En un comunicat fet públic aquest dimarts, manifesta que rebutja "qualsevol intent de la classe política d’apropiar-se d’aquesta victòria judicial i de posar-se medalles que no els  pertoquen. La totalitat de la classe política no ha estat a l’alçada d’allò que exigien els ciutadans de Torredembarra. Per mala fe, negligència o mediocritat, no han sabut -o no han volgut- fer els esforços necessaris per defensar els interessos del nostre poble".

En aquest mateix comunicat constaten la manca de transparència que va portar a l’aprovació del Pla Parcial Muntanyans II. "Malgrat les nombroses deficiències existents i malgrat els informes que acreditaven l’alt risc d’inundació de la zona, l’Administració va preferir ignorar-los i donar preferència a l’aprovació del Pla".

Davant del nou escenari que dibuixa la sentència, que esborra del mapa qualsevol intent d’edificació en aquest espai, la Platraforma Salvem Els Muntanyans demana a les Administracions implicades que duguin a terme les actuacions necessàries per recuperar aquests terrenys per manera que s’incorporin definitivament a l’Espai d’Interès Natural dels Muntanyans.

Greenpeace ja havia demanat en el seu informe Destrucció a tota costa que el valor ambiental d'Els Muntanyans II a Torredembarra s'havia de protegir i que el Ministeri de Medi Ambient espanyol havia d'incloure aquestes parcel·les dins del seu programa d'adquisició de finques al litoral.
 

Notícies relacionades


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 834
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: