Xavier Borràs | Actualitzat el 13/05/2011 a les 11:50h

Refusen l'exposició dels infants nipons a la radioactivitat

La xarxa Sortir du Nucléaire fa una campanya per rebutjar l'augment de la dosi permesa, que ultrapassa per 20 els límits europeusLa xarxa Sortir du Nucléaire ha iniciat una campanya de recollida de signatures per exigir al Govern nipó que anul·li immediatament la decisió que permet que els nens estiguin exposats a dosis de radiació de fins a un 20 mSv/any, en lloc de prendre totes les mesures necessàries per protegir-los de l'exposició a la radioactivitat.

Als països occidentals 20 mSv/any és el nivell màxim recomanat d'irradiació per als treballadors de plantes nuclears. Al Japó, la Llei de normes del treball prohibeix que els menors de 18 anys treballin en aquestes condicions. D'altra banda, els lactants i els nens són més vulnerables que els adults als efectes adversos per a la salut de la radioactivitat.

Tanmateix, el 19 d'abril de 2011, el Govern japonès va decidir augmentar d'1 mSv/any a 20 mSv/any la dosi de radiació estàndard de protecció per a les escoles a la prefectura de Fukushima. Permetre als nens estar exposats a aquests dosi de radiació és dur i inhumà, segons la xarxa antinuclear francesa.

Actualment, el 75% de les escoles primàries i secundàries a la prefectura de Fukushima presenten nivells de contaminació, ja que són "zones de control de Radiació" (0,6 microSv/ hora o més). Pitjor encara, el 20% de les escoles es tan declarades com a "zones individuals d'exposició controlada" (2,3 microSv/hora o més) i tenen una situació radiològica extremament perillosa

Cap quantitat de radioactivitat no és inofensiva. La molt oficial Comissió Internacional de Protecció Radiològica (ICRP) admet que "qualsevol dosi de radiació comporta un risc cancerígen i genètic". Els estàndards d'exposició no es corresponen amb cap llindar de seguretat amb base científica, ja que només es defineixen els nivells de "risc admissible". Admissible per a qui? Per als qui fan les normes, o per als qui les pateixen en la pràctica?

La petició ha estat feta per les ONG Green Action, Greenpeace Japan, Citizens' Nuclear Information Center, Citizens Against Fukushima Aging Nuclear Power Plants (Fukuro-no-Kai), Osaka Citizens Against the Mihama, Oi, and Takahama Nuclear Power Plants (Mihama-no-Kai), Friends of the Earth Japan.

+ informació:

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 702
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: