Redacció | Actualitzat el 13/05/2011 a les 11:17h

Absurda tala de dos xiprers a les piscines de les Borges Blanques

Ipcena denuncia els serveis de jardineria del municipi

La vigorositat dels xiprers abatuts es prou evident en aquesta fotografia

Ipcena ha fet palesa la seva més enèrgica indignació i protesta per la tala d’arbres que s’està duent a terme a la zona dels recinte de les piscines de les Borges Blanques. Diversos veïns i veïnes de la població de les Borges es van posar en contacte amb l'organització per denunciar la tala de dos arbres a l’entorn de les piscines, al·legant per part del servei de jardineria municipal que eren un grup d’arbres que les seves fulles embrutaven la gespa del complex esportiu i que les seves branques podien caure a sobre d’algun cotxe.
 
Ipcena, desprès d’analitzar els fets, ha pogut comprovar que es tracta de dos xiprers d’una edat d’una 70 anys totalment vigorosos, arbres que es caracteritzen per posseir unes branques i una estructura molt flexible, i que per causa de l'espessor del seu brancam és el lloc ideal per a la nidificació de petits ocells fringíl·lids, que són especies protegides.  
 
L'ONG considera aquestes accions injustificades i sense cap interès en la recerca de solucions alternatives, al marge del fet que incompleix l’ordenança municipal de protecció i gestió dels espais verds. L'organització ponentina creu que l’arbrat públic, no esta suficientment preservat, ja que se'l considera "com un mobiliari urbà més". Cal tenir present que qualsevol arbre és un ésser viu, i abans de prendre la decisió d’abatir-lo, si és que fos absolutament necessari ha d’anar acompanyat d’un informe tècnic i de la informació suficient al veïnat.

Desprès d’haver parlat amb el tinent d’alcalde de l’Ajuntament, que els ha reiterat les excuses injustficades de la tala dels arbres, han demanat al Consistori la paralització de la tala i han presentant avui una queixa i denuncia davant del propi Ajuntament.

Navega per les etiquetes

Borges BlanquestalaxiprersIpcena

COMENTARIS

+0
-0
Comú
Anònim, 17/05/2011 a les 07:13
això es molt típic en época electoral. a argentona van tallar dos pins centenaris des de la regidoria de medi ambient.... i no va passar res!
+1
-0
Bio-Maassaa !
Anònim, 27/05/2011 a les 09:39
No voleu biomassa ??? dons aki teniu biomassa va pensar la regidora....

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 803
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: