Xavier Borràs | Actualitzat el 14/04/2011 a les 10:03h

El PSC vol saber la radioactivitat de Fukushima que arriba a Catalunya

Xavier Sabaté, portaveu adjunt del GP Socialista, ha presentat una proposta de resolució a la Comissió d'Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya

Fukushima

Xavier Sabaté i Ibarz, portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, d’acord amb el que estableixen els articles 145 i 146 del Reglament del Parlament, ha presentat una proposta de resolució perquè sigui substanciada davant la Comissió d’Empresa i Ocupació.

Segons l'exposició de motius que ha fet Sabaté, la catàstrofe succeïda al Japó arrel del terratrèmol i posterior tsunami del passat 11 de de març i les conseqüències que ha tingut sobre la central nuclear de Fukushima, "han posat de manifest la necessitat de fer una reflexió a nivell mundial sobre la seguretat, des d’un punt de vista global, al voltant de la generació d’energia nuclear i sobre la transparència en la comunicació dels riscos que s’assumeixen amb aquest model de generació energètica".

Diversos organismes internacionals han posat de manifest que les emissions de la central japonesa de Fukushima, per bé que amb caràcter ínfim, han arribat ja a Europa i s’ignora quant de temps encara continuaran i, per tant, "com diu l’IRSN (Institut de Radioprotecció i Seguretat Nuclear) francès, es pot preveure que el nivell de radioactivitat augmentarà".

El Servei de Coordinació d’Activitats Radioactives (SCAR) que, entre altres funcions té la de recollir les dades sobre incidència radiològica al nostre país, hauria també de complir la funció de publicar les dades, segons Xavier Sabaté, i tal com han reclamat manta vegades diverses organitzacions ecologistes.

En aquests moments a Catalunya, i a tot el món, es poden seguir en directe els resultats de la radioactivitat al Japó, però no es coneix la incidència de la radioactivitat al nostre país.
Per altra banda, des del Conveni d’Aarus, la informació mediambiental és un dret dels ciutadans que s’ha d’acomplir per part de les Administracions que en tenen la competència.
Per aquests motius, el Grup Parlamentari Socialista ha presenta la següent la Proposta de Resolució: "El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a fer publiques on line, a temps real, les dades de la incidència radiològica a Catalunya".

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 702
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: