Redacció | Actualitzat el 01/04/2011 a les 20:10h

Ecoinnomar: la navegació ecològica

Aquest projecte l'apadrina el Fòrum Marítim Català i n'assegura el baix impacte ambiental

Imatge del Ferreret, veler ecològic que equipa dos motors elèctrics que s'abasteixen de l'energia generada per un aerogenerador i bateries solars. Foto: Monmar Comunicació.

Les energies renovables seran cada vegada més importants en tots els àmbits empresarials; també en els sectors nàutic i marítim. És per això que el Fòrum Marítim Català (FMC) ha volgut apadrinar el projecte Ecoinnomar que impulsen l'empresa Innovanautic i la Fundació Mar, amb el suport de l'Obra Social d'Unnim, i que consisteix en la creació d'un sistema de propulsió elèctric amb bateries de liti i un potent software de gestió per a vaixells.

“Es tracta de tecnologia ja existent però integrada en un nou sistema que permet una navegació silenciosa, més còmode per al patró i amb un impacte mediambiental molt baix”, assegura Miquel Ventura, director de la Fundació Mar i encarregat de presentar el projecte en una jornada organitzada pel FMC al Museu Marítim de Barcelona.

De moment, la tecnologia s'ha aplicat al veler “Ferreret”, que equipa dos motors elèctrics que funcionen amb l'energia subministrada per unes plaques solars i un aerogenerador a les bateries de liti, però l'objectiu és poder comercialitzar el sistema “per exemple entre les nàutiques perquè puguin incorporar-la als vaixells que tenen en estoc”. A la llarga també es podrà aplicar a les embarcacions de motor.

Per donar a conèixer el projecte, el “Ferreret” sortirà el 14 de maig del Port de Tarragona amb l'Estartit com a primer destí i l'objectiu de recórrer diferents punts de la costa catalana on s'organitzaran unes jornades de demostració i accions de sensibilització amb el suport de l'Associació Catalana de Ports Esportius.

La resta de poblacions per on passarà seran Sant Feliu de Guíxols (16 de maig); Mataró (18 de maig); Port Olímpic de Barcelona (20 de maig); Vilanova i la Geltrú (23 de maig); Tarragona (26 de maig); i Salou (27-30 de maig, coincidint amb la Fira Marítima de la Costa Daurada). De cara a l'any vinent i per obtenir la màxima difusió possible, els impulsors de la iniciativa volen organitzar una exposició itinerant sobre els elements que integren el nou sistema.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 655
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: