Redacció | Actualitzat el 22/03/2011 a les 15:31h

Hàbitats recuperarà l'antiga hidroelèctrica de Riells del Fai

L'entitat té un acord de custòdia amb el propietari de la finca, per tal d'iniciar un projecte de rehabilitació que esdevingui un centre d'inperpretació de la Vall del Tenes

Els primers treballs se centren a sanejar i protegir l’edifici, que actualment es troba en runes, i netejar de manera selectiva l’entorn de la finca Foto: PR.

Al llarg del primer trimestre de 2011 l' Associació Hàbitats ha iniciat un projecte de recuperació patrimonial de la finca de l'antiga central hidroelèctrica de Riells del Fia, al municipi de Bigues i Riells.
 
Dins de les primeres accions que s'estan duent a terme, es treballa per sanejar i protegir l’edifici, que actualment es troba en runes, i netejar de manera selectiva l’entorn de la finca. D’aquesta manera, l'Associació Hàbitats, amb la col·laboració del propietari, podrà determinar l'estat real de la finca i prioritzar les actuacions de rehabilitació.
 
Un cop feta aquesta tasca de desbrossament, eliminació de runa i sanejament de l'espai, s'iniciarà una segona fase centrada en la rehabilitació arquitectònic de l'edifici.
 
Els responsables de l'Associació Hàbitats i el propietari de la finca estan convençuts que, malgrat l'abast de les intervencions, es treballa de valent i a pas ferm per dotar els Cingles de Bertí d'un espai que permeti copsar la bellesa de l'espai des de l'educació ambiental.
 
La primera fase del projecte de rehabilitació s'ha portat a terme amb el suport de la Xarxa de Custòdia del Territori, en el marc del Programa extraordinari 2010 d’ajuts per a inversions en finques amb acords de custòdia a Catalunya, previst en els pressupostos generals de l'Estat 2010 del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí (MMARM).

Notícies relacionades


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 685
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: