Redacció | Actualitzat el 23/02/2011 a les 15:05h

Perpinyà i Girona analitzaran els paisatges de la vida quotidiana

El col·loqui internacional, organitzat per institucions franceses amb la col·laboració de l'Observatori del Paisatge, se celebrarà del 16 al 18 de març

Perpinyà i Girona seran les dues seus del col·loqui internacional Paisatges de la Vida Quotidiana (Intercanvi de mirades entre la investigació i l’acció). L'esdeveniment, que l’organitzen el Ministeri francès d'Ecologia, Desenvolupament Sostenible, Transports i Habitatge i l'Institut francès per a la Investigació en Ciències i Tecnologies Ambientals (CEMAGREF) amb la col·laboració de l'Observatori del Paisatge de Catalunya, se celebrarà els propers 16, 17 i 18 de març.

El col·loqui parteix de la base que tot i que la major part de la població europea resideix actualment en espais urbans o periurbans, els paisatges en els quals viuen no han estat objecte d'una atenció especial. La finalitat del col·loqui és reconsiderar aquests paisatges quotidians per a milions de ciutadans des de la perspectiva dels projectes de millora dels quals han pogut ser objecte, tenint en compte tant els valors que els hi atribueixen els actors i les poblacions interessades com els esforços realitzats per uns i altres per revaloritzar-los.

Està dirigit a un ampli ventall de professionals, des dels experts en ciències socials i humanes o de ciències naturals, a professionals del paisatge i polítics i tècnics de les diverses administracions, sobretot dels països europeus però també de la resta del món.

La primera jornada del col·loqui, el dimecres 16 de març, se celebrarà al Palau de Congressos de Perpinyà. L'endemà es realitzaran sortides per analitzar sobre el terreny iniciatives de gestió i ordenació del paisatge a ambdues bandes de la frontera, i a la tarda es continuaran les sessions teòriques al Palau de Congressos de Girona. Aquest espai viurà la tercera i darrera jornada el divendres 18 de març.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 776
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: