Redacció | Actualitzat el 16/02/2011 a les 18:17h

UP destaca el compromís de Santi Santamaria amb la pagesia catalana

El cuiner català sempre havia defensat els productes de proximitat

Santi Santamaria va guanyar la primera estrella Michelin al 1988. Foto: Adrià Costa

Després de la mort sobtada, avui, de Santi Santamaria, Unió de Pagesos de Catalunya vol expressar el seu condol, així com destacar el compromís del cuiner amb la pagesia catalana i el país. El sindicat vol recordar la valentia i la claredat amb la qual Santi Santamaria sempre ha defensat els productors agraris i els productes de proximitat, una veu que es trobarà a faltar.
 
En aquest sentit, es manifestava Santi Santamaria a les pàgines de La Terra, la revista de la Unió de Pagesos, al novembre passat:
 
“La pagesia viu moments difícils i de solució complexa. Els polítics de la majoria dels partits parlamentaris es pleguen als interessos dels poderosos, com ara els oligopolis esmentats, on algun ministre va passar a ocupar càrrecs de responsabilitat tan bon punt va sortir del govern. Necessitem una política agrícola que defensi el model de vida mediterrani, amb el suport dels mitjans de comunicació públics: això ajudaria a potenciar els mercats i, amb aquests, els productes de proximitat. D’altra banda, per protegir els mercats caldria endurir les limitacions a l’establiment de mitjanes i grans superfícies i donar la màxima importància a la qualitat i l’origen dels productes. Naturalment, per garantir el futur del model mediterrani cal implantar una educació alimentària bàsica a les escoles i una formació en valors que retorni la dignitat als oficis de la terra i ens allunyi del consumisme anglosaxó. En definitiva, ens cal coratge per decidir políticament i amb les eines adequades: en comptes d’un estatut retallat, una constitució pròpia.”

Notícies relacionades


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 677
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: