Redacció | Actualitzat el 14/02/2011 a les 16:25h

L’ATM de Girona busca donar un impuls a la mobilitat als polígons

L’ATM de Girona iniciarà un estudi sobre la mobilitat i accesibilitat als polígons industrials de Riudellots de la Selva, el CIM – La Selva i l’Aeroport de Girona, amb l’objectiu final de disposar d’un pla de mobilitat amb propostes concretes i viables per aconseguir una mobilitat més sostenible mitjançant l’optimització de la mobilitat de la plantilla i els visitants, afavorint modes de transport alternatius al vehicle privat com el transport col·lectiu, a peu o en bicicleta; transport compartit entre diferents treballadors; i racionalitzant l’ús del cotxe.

El Pla de mobilitat i accessibilitat

Durant aquest mes s'han iniciat els treballs previs per redactar el Pla de mobilitat i accesibilitat als polígons industrials de Riudellots de la Selva, el CIM – La Selva i l’Aeroport de Girona. Els treballs de camp, que tindran una duració d’un mes, contemplen l'anàlisi de la xarxa viària i l’oferta de transport públic, la realització de comptatges de vehicles i l’elaboració d’enquestes dirigides als treballadors i a les empreses del polígon.

Durant aquesta primera fase es realitzaran dos tipus d’enquesta, una dirigida als responsables de les empreses, que recollirà informació sobre el nombre de treballadors per torns de treball, la disponibilitat d’algun mitjà de transport específic d’empresa, etc., i una altra dirigida als treballadors, que permetrà conèixer l’origen i destí del viatge, el mode de transport utilitzat, problemes d’accessibilitat, disponibilitat a utilitzar alternatives de transport públic si n’hi haguessin, etc. Es preveu contactar amb el 90% de les empreses i enquestar el màxim de treballadors de l’àmbit.

El tractament i l’anàlisi de les dades recollides a través de les enquestes permetrà saber la distribució diària dels viatges (procedència, puntes de demanda), el mode de transport habitual, l’interès en un nou servei de transport públic, etc. Un cop s’hagi completat aquest tractament es constituirà la Mesa de Mobilitat, que es reunirà periòdicament per fer un balanç de les accions dutes a terme en l’àmbit i els seus resultats.

En definitiva el Pla evitarà un model de mobilitat basat en la dependència del vehicle privat que comporta un conjunt d’impactes amb un cost econòmic, ambiental i social de gran magnitud. Aquests impactes afecten la competitivitat de les empreses, l’eficiència i l’eficàcia del sistema productiu, a més de la qualitat del medi i el benestar de molts ciutadans.

Navega per les etiquetes

Gironapolígonstrànsit

Referències a Internet

Mobilitat sostenible

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 685
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: