Redacció | Actualitzat el 14/02/2011 a les 15:30h

ICV vol reduir l'entrada de cotxes a Barcelona i la velocitat a 30 km/h

Només exculparien del límit les "vies bàsiques preferents" i reduirien l'entrada de cotxes a la ciutat

ICV (Iniciativa per Catalunya Verds) ha proposat avui reduir l'entrada de cotxes a Barcelona i limitar la velocitat a 30 quilòmetres per hora a tota la ciutat, amb l'excepció de les "vies bàsiques preferents", alhora que ha reiterat la seva aposta pel transport públic.

A l'executiva d'aquest matí, ICV ha analitzat els problemes de contaminació ambiental que s'han produït durant aquest cap de setmana en diversos punts d'Espanya, entre ells, la capital catalana, i han proposat una sèrie d'iniciatives per fer front a una "qüestió" que el Govern de CiU "no es pren seriosament", com és la de "millorar la qualitat de l'aire".

Després de lamentar que l'executiu català hagi decidit finalment avui ampliar el límit de velocitat de 80 quilòmetres per hora en els accessos sud de Barcelona, ICV ha proposat entre altres mesures reduir l'entrada de vehicles privats a la ciutat i ampliar a tota la ciutat el límit de velocitat a 30 km / hora, amb l'excepció de les "vies bàsiques preferents" com el carrer Aragó o el carrer Balmes.

Així mateix, els ecosocialistes proposen crear al barri de l'Eixample "superillas", és a dir, els espais lliures de vehicles.

En roda de premsa després de la reunió del partit, el candidat d'ICV a l'alcaldia de Barcelona, Ricard Gomà, ha explicat que perquè aquestes propostes siguin viables cal fer una aposta clara pel servei de Rodalies de Renfe, la xarxa d'autobusos urbans i interurbans, així com pel metro o el tramvia.

Gomà ha precisat que aquestes mesures s'haurien d'aplicar de manera "progressiva" i no ha descartat que es puguin debatre altres propostes, com el "peatge urbà" semblant a Londres o la circulació dels vehicles en funció de la matrícula de forma complementària.

Així mateix, Gomà ha demanat la creació d'una comissió al Parlament en la qual experts i membres de la comunitat científica puguin fer les seves recomanacions perquè es tradueixin en mesures de millora de la qualitat mediambiental.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 685
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: