Redacció | Actualitzat el 02/02/2011 a les 10:26h

ERC vol el delta del Llobregat en el Pla de Protecció de Zones Humides

Coincidint amb que el 2 de febrer és el dia mundial de les zones humides, la portaveu parlamentària d’Esquerra i diputada pel Baix Llobregat, Anna Simó, ha anunciat que Esquerra ha entrat una proposta de resolució en la qual demana al Govern de la Generalitat que insti el govern de l'estat a incloure el Delta del Llobregat en el pla de protecció de zones humides.
 
La portaveu d'Esquerra al Parlament ha ressaltat que “aquest delta és la zona humida més gran de la península ibèrica que no ha estat inclosa en el pla de protecció de zones humides (Ramsar) i si bé hi ha 900 hectàrees de la zona deltaica que estan protegides, cal tenir especial cura amb les 200 hectàrees que tenen una protecció molt feble i més tenint en compte la gran pressió urbanística i d’infraestructures que pateix el territori del Baix Llobregat des de fa molts anys”.
 
Anna Simó ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyada pel regidors d’Esquerra de Gavà , Andreu Perez, d’El Prat, Joan Camps, i per la cap de llista d’Esquerra a Viladecans, Bàrbara Lligadas, representants d’Esquerra als municipis on ha estat presentada una moció amb les mateixes demandes.
 
El regidor de Gavà Andreu Perez ha destacat que “des d’Esquerra sempre s’ha posat molt d’èmfasi en la defensa del territori i que en el cas del Delta, no només cal tenir en compte l’elevat valor mediambiental i paisatgístic sinó el potencial econòmic que suposa tenir aquesta zona d’elevat interès turístic”.
La proposta de resolució demana :
  1. Iniciar tots els tràmits necessaris perquè el Govern de l’Estat faci la sol.licitud d’inclusió del Delta del Llobregat a la llista de la Convenció Internacional sobre zones humides d’importància internacional Ramsar.
  2. Aprovar el més aviat possible el nou Pla Espacial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Delta del Llobregat que integri i protegeixi tots els espais i zones humides del Delta del Llobregat i, en especial, l’estany de la Murtra, la pineda declarada no urbanitzable del Pla Director del Sistema Costaner, i les zones humides de rerepineda inventariades pel Departament de Medi Ambient com a tals.
  3. Incloure amb catalogació de reserva natural Parcial els espais de Front Marítim de Viladecans, Can Sabadell, Remolar-Reguerons, La Murtra, la Rerepineda litoral de Gavà, les zones humides de rerepineda de Gavà i la desembocadura de la riera dels Canyars, dins del Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Delta del Llobregat.

Navega per les etiquetes

deltaLlobregatEsquerraERCZones humides

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 835
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: