Redacció | Actualitzat el 01/02/2011 a les 18:28h

Un home d'Agbar, nou director de l'ACA

Leonard Carcolé és l'aposta de Mas per salvar el difícil moment financer de l'Agència

El Govern de la Generalitat ha nomenat aquest dimarts el tarragoní Leonard Carcolé Galea director de l’Agència Catalana de l’Aigua, que fins ara ocupava Manuel Hernàndez. Amb una llarga trajectòria en el grup Aigües de Barcelona (Agbar), Carcolé està considerat com un dels principales expertos del sector de l'aigua a Catalunya. Actualment és director d'Agbar Medi Ambient i membre del comitè de direcció permanent del grup que presideix Ángel Simón.

Amb anterioritat, Carcolé va ser el director d'Agbar a Catalunya i Balears, pel que la seva relació amb l'ACA era permanent. De fet, li va tocar gestionar la crisi que va provocar el fort episodi de sequera que va viure Catalunya el 2008 i va ser l'encarregat del dispositiu que va permetre proveir la capital catalana amb l'aigua que arribava en vaixell al Port de Barcelona.

El nou director de l'ACA també va ser president de l'Associació de Serveis d'Aigua de Catalunya (ASAC), considerada com la patronal del sector.

La principal missió de Carcolé serà reconduir la malmesa situació financera de l'agència encarregada de gestionar el cicle integral de l'aigua a Catalunya, que ara depèn de la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

L'ACA va tancar l'exercici de 2009 amb un deute de 1.200 milions d'euros, encara que aquesta xifra podria haver-se incrementat substancialment en l'últim any. El fins ara director de l'agència va arribar a admetre al Parlament el 2009 que, si hagués estat una empresa privada, l'ACA estaria en situació de fallida.

Es dóna la circumstància que Agbar ha liderat en els últims anys les crítiques al model de gestió de l'ACA, de manera que Carcolé podria canviar molts dels seus criteris de funcionament. Agbar és una ferma partidària de la interconnexió de conques fluvials i va carregar contra la decisió de no construir la canonada que hagués enllaçat Tarragona amb Barcelona. El grup també va criticar les grans dimensions de la planta dessaladora del Prat.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 597
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: