Redacció | Actualitzat el 19/01/2011 a les 16:42h

El CSN estudia la renovació de la nuclear de Cofrents

La central nuclear de Cofrents. Foto: Arxiu.

El ple del Consejo de Seguretat Nuclear (CSN) ha rebut, en la reunió d'aquest dimecres, l'informe tècnic corresponent a la renovació d'autorització d'explotació de la central nuclear de Cofrents (Vall d'Aiora), preparat per la Direcció Tècnica de Seguretat Nuclear de l'organisme regulador.

D'aquesta manera, el regulador atòmic comença a estudiar la possible renovació per 10 anys de la planta situada al País Valencià, el permís d'explotació de la qual caduca el 23 de març. El Consell té de termini límit fins al 23 de febrer per fer una proposta al Ministeri d'Indústria, que tindrà un mes per prendre una decisió, segons fonts del CSN.

Durant diverses sessions, el ple revisarà el compliment, per part del titular, de les condicions de l'autorització vigent i les instruccions tècniques associades, la revisió periòdica de Seguretat (RPS) i la Normativa d'Aplicació Condicionada (NAC). Un cop acabat el estudi, el ple emetrà el seu informe preceptiu que serà transmès al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (MITC) dins dels terminis establerts.

La revisió periòdica de Seguretat suposa la realització d'una revisió dels aspectes més rellevants per a la seguretat de la central, entre els quals hi ha la revisió de l'operació des de l'última autorització, la situació radiològica de la planta, les modificacions de la instal lació així com els canvis normatius.

Per la seva banda, la Normativa d'aplicació Condicionada requereix l'anàlisi d'aquelles normes posteriors al llicenciament de la planta, que el Consell considera que poden tenir un valor afegit per a la seguretat de la instal·lació.

Navega per les etiquetes

CofrentsCSNenergia nuclear

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 949
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: