Redacció | Actualitzat el 17/01/2011 a les 16:52h

L'energia d'un crematori servirà per escalfar unes oficines a Viena

Pretenen recuperar la calor generada amb energia elèctrica del nou forn en què s'incinerarà els morts per calentar aigua

La major funerària de Viena, la municipal Bestattung Wien, ha aixecat una forta polèmica a Àustria amb la idea d'utilitzar la calor d'un crematori en què s'incineren als morts per escalfar les seves futures oficines.

"Utilitzarem la calor del crematori", va explicar a la premsa austríaca el portaveu de l'empresa, Jürgen Silda, que va elogiar l'estalvi i el respecte al medi ambient de la idea que es preveu aplicar a la nova seu de la funerària, que està en construcció i s'espera que s'inauguri el 2012.

Les projectades noves oficines de l'empresa en el Cementiri Central de Viena, són a poca distància del crematori, el que permetria utilitzar aquesta font d'energia per escalfar aigua amb la qual funcionarà la calefacció de l'edifici.

Silda ha explicat que per incinerar els cossos es necessita una gran energia perquè els forns mantinguin una temperatura contínua d'uns 800 graus, i que seria una bona idea utilitzar en lloc de permetre que es malgasti.

"La nova central té una calefacció de gas. Però es planeja que l'energia que s'utilitza per a la incineració també s'utilitzi en el sistema per a recuperar energia. Pot semblar estúpid, però això també és protegir el clima", va afirmar.

La premsa sensacionalista austríaca ha criticat amb duresa la idea i el diari més llegit del país, el Kronen Zeitung, ha titulat: "La Funerària de Viena escalfarà les seves oficines amb morts".

El portaveu va considerar aquest titular una "idiotesa", ja que no es guanyarà energia amb la incineració dels cossos, sinó que es tractarà d'aprofitar la calor del crematori que es genera amb energia elèctrica.

En qualsevol cas, els ànims també s'han escalfat i el director de l'empresa, Christian Fertinger, ha rebut ja diversos correus de persones indignades per la polèmica idea.

"El respecte pels morts és fonamental per a nosaltres", es va defensar el portaveu de les acusacions que semblant idea atempta contra els valors cristians.

Segons les dades de l'empresa, cada dia s'incinera una mitjana de 20 cossos a les seves instal•lacions.

COMENTARIS

+0
-0
Doncs vosaltres poseu el mateix titular idiota
Salva, 17/01/2011 a les 18:40
Els morts no serviran per a escalfar res. La mateixa notícia diu que això és una idiotesa.

I res d'energia tèrmica renovable. No és més que recuperació de calor generada amb energia elèctrica.
+0
-0
20 a 1
mikolynn, 18/01/2011 a les 14:11
Bé, diuen que per cada humà viu hi han entre 20 i 100 morts, ja tenim fonts d'energia... i si fa falta, jo conec algú que li podriem cremar... el bigoti per exemple!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 835
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: