Redacció | Actualitzat el 09/01/2011 a les 13:02h

Barcelona tindrà 201 km de carril bici quan s'acabi aquest mandat municipal

Aquest mes s'acaben els carrils bici dels carrers Girona (entre Gran Via i Consell de Cent) i Ramon Turró (entre el carrer Àlaba i la Rambla del Poblenou)

A Barcelona resta pendent agençar i molts carrils bicis, com ara el de la Diagonal. Foto: Arxiu ND.

Barcelona ja ha arribat als 180 quilòmetres de carril bici i al final del mandat en tindrà 201, després que aquest mes de desembre s'hagin acabat els carrils bici dels carrers Girona (entre Gran Via i Consell de Cent) i Ramon Turró (entre el carrer Àlaba i la rambla del Poblenou).

A principis de 2011 s'executaran els carrils bici de Via Júlia - Aiguablava, el de Ciutat de Granada, el del carrer Pujades, el d'avinguda Icària, el del carrer Àlaba i el del carrer Jordi Girona.

A finals del primer semestre del 2011 també s'acabaran el carril bici d'accés al centre històric de Sarrià i el del carrer Numància (entre plaça Prat de la Riba i avinguda Diagonal).

Més carril bici

En aquest mandat s'han invertit 4.400.000 euros en la creació i la millora de carrils bici i Barcelona ha acabat l'any amb 159 quilòmetres de carril bici i 21,3 quilòmetres de ronda verda, que sumats fan un total de 180 quilòmetres d'itineraris ciclistes a dins del municipi. La previsió és arribar fins als 201 quilòmetres de carril bici i ronda verda a final de mandat.

Els darrers carrils bici que s'han finalitzat o estan a punt de fer-ho són:

- Girona (entre la Gran Via i el carrer Consell de Cent)
- Ramón Turró (entre el carrer Àlaba i la rambla del Poblenou)
- Sarrià - Sant Gervasi: carrer Dr. Fleming, carrer Àngel Guimerà, Via Augusta, carrer dels Vergós, Casc Antic de Sarrià i passeig de Sta. Eulàlia.
- Numància (entre el carrer Prat de la Riba i l'avinguda Diagonal)
- Avinguda Via Júlia - carrer Aiguablava
- Ciutat de Granada (entre l'avinguda Diagonal i el carrer Taulat)
- Pujades (entre el carrer Selva de Mar i el carrer Bac de Roda)
- Avinguda Icària
- Carrer Àlaba (entre el carrer Ramón Turró i el passeig Marítim)
- Carrer Jordi Girona - Avinguda de l'Exèrcit - carrer Fernando Primo de Rivera.

També s'han introduït millores, com ara nova senyalització i introducció de separadors, en carrils bici ja existents com els de: Gran Via, avinguda Meridiana, Diagonal, passeig de Circumval·lació, Diputació, Consell de Cent, rambla Guipúscoa, Sicília i Nàpols.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha convertit 300 quilòmetres de carrers de Barcelona en zones 30, carrers de plataforma única o zones per a vianants per crear una xarxa pacificada al trànsit on les bicicletes puguin circular amb convivència amb els altres vehicles (zones 30) o amb els vianants (carrers de plataforma única, zones de vianants, etc...).

Navega per les etiquetes

Carrils biciBarcelonabicingbicibicicleta

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 563
Agenda
No hi ha cap acte previst a l'agenda
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: