Redacció | Actualitzat el 05/01/2011 a les 09:56h

Tanquem Cofrents demana firmes per evitar la renovació de la nuclear

La plataforma Tanquem Cofrents ha iiniciat una nova acció a la xarxa per evitar que el Govern renovi la llicència d’explotació de la central nuclear:"No donem suport a la vella nuclear, avancem cap a la necessària sostenibilitat. Ciberactua per tancar Cofrents!" (només en castellà, malauradament).

Les entitats que formen part de la plataforma Tanquem Cofrents han posat en marxa una campaya a la xarxa per reclamar el tancament de la central aquest any, coincidint amb la data en què caduca l'actual llicència. A més a més, volen el tancament de la nuclear perquè consideren que és un greu problema per la qualitat de vida, per al medi ambient i per a un desenvolupament realment sostenible.

Manifest "Tanquem Cofrents"

1. La central nuclear és perillosa. Un accident greu afectaria milions de persones, començant per les comarques valencianes i castellà-manxegues més pròximes i estenent-se el núvol radioactiu per tota l’àrea mediterrània i la resta del territori europeu. El risc d’accidents augmenta quant més s’allarga el funcionament de la nuclear.

2. Les enormes quantitats de residus que genera, d’alta i molt alta activitat, són les substàncies més perilloses que es coneixen i no tenen solució definitiva. Quant més temps funcionen les nuclears més milers de tones de residus radioactius caldrà portar al cementeri “temporal” i el País Valencià és el primer candidat a allotjar-lo.

3. Fins i tot amb un funcionament normal, sense incidents greus, les emissions radioactives de les centrals nuclears poden suposar un risc per a la salut, com demostren estudis epidemiològics recents. La radiobiologia ja ha demostrat que qualsevol dosi de radioactivitat pot induir un càncer.

LA NUCLEAR NO SOLS ÉS PERILLOSA, ÉS INNECESSÀRIA
Podem prescindir de la nuclear sense cap problema important per l’economia valenciana. Hi ha alternatives. Alternatives millors des de tots els punts de vista, sanitaris, ambientals i econòmics.

1. En primer lloc les alternatives passen per una planificació racional de la producció i el consum energètic al nostre país.

2. S’han d’establir mesures d’estalvi i eficiència en totes les indústries, on a penes s’ha iniciat el desenvolupament de sistemes productius més nets i eficients.

3. S’han d’aplicar millores d’eficiència en el transport, sector que consumeix al voltant de la meitat de l’energia i origina quasi la meitat de contaminants atmosfèrics.

4. S’han d’aplicar millores energètiques en el turisme, en l’urbanisme, en la construcció i en cada casa.

5. S’han d’aplicar millores en la gestió dels residus urbans i agropecuaris.
6. I també s’han d’estimular més i millor les energies renovables; no sols l’eòlica, sinó també la solar i altres fonts variades (biomassa, geotèrmica, maremotriu, etc.).

UNA NOVA ECONOMIA MÉS NETA, EFICIENT I DURADORA ÉS POSSIBLE… SI PRESCINDIM DE LA NUCLEAR
Les energies alternatives generen més llocs de treball que les energies brutes. Generen nivells més elevats d’eficiència, abaratiment de costos i major competitivitat. Impliquen estimular noves tecnologies i nous sectors industrials en els quals el País Valencià podria ser líder.

La persistència de l’energia nuclear és una permanent excusa per a no impulsar més decididament les alternatives. Una justificació inacceptable per a retardar la transició cap a una economia més neta, més eficient i més viable.Els recursos econòmics immensos que implica el manteniment de la nuclear no estaran disponibles per a les alternatives. La nuclear és el principal fre que impedeix avançar cap a les energies renovables i cap a una economia més eficient i neta.

TANQUEM COFRENTS: ARA ÉS POSSIBLE I ÉS NECESSARI.

Navega per les etiquetes

manifestnuclearCofrentsenergia nuclear

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 947
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: