Redacció | Actualitzat el 18/10/2010 a les 16:11h

Consum només fa 50 anàlisis anyals per controlar els transgènics

I un 14% van sortir positives l'any 2009, segons denúncia de Som lo que Sembrem

Camp de soja transgènica.

L’Agència Catalana de Consum informa que  el protocol del control de l’etiquetatge en relació als OMG en els productes alimentaris només inclou l’anàlisi de 50 productes a l’any, dels milers de diferents que es troben a les botigues.

L’any 2009, dels 50 productes de mostra, 7 (un 14%), han donat positiu sense que estiguessin etiquetats com a que contenien transgènics. L’ACC informa que s’han obert expedients sancionadors a aquestes empreses, però no informa si els productes s’han retirat del mercat, ni quines són les sancions que s’imposen a les empreses que estan incomplint la llei.

Som lo que Sembrem exigim una ampliació en el nombre ridícul de mostres del protocol de control de l’etiquetatge. També demanem, de nou, un etiquetatge dels derivats d’animals que han estat alimentats amb pinsos transgènics, amb més raó quantes més notícies ens arriben de les conseqüències nefastes de l’agricultura  industrial que es fa a Sud-america amb l’objectiu d’alimentar als animals consumits a Europa. Els consumidors catalans han d’estar informats d’aquests fets i han de poder escollir quin és el model d’agricultura que volen defensar. A més a més, han de poder escollir menjar animals que no hagin estat alimentats amb  la soja transgènica que conté alts residus del tòxic herbicida glifosat.

Per altra banda, l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària respon al dossier que Som Lo Que Sembrem va presentar de nou a la Generalitat amb els estudis científics que indiquen problemes per la salut d’animals alimentats amb OMG. L’ACSA s’escuda en els criteris de l’EFSA (agència europea de seguretat alimentària) i “confia” que aquesta analitzarà en el futur tots els estudis científics que no ha avaluat fins el moment.

El Departament d’Agricultura de Catalunya havia denegat a Som lo que Sembrem en primera instància la informació demanada sobre la superfície de transgènics conreats en cada municipi de Catalunya, però ens la enviaran properament després d’haver insistit, ja que no hi ha raons de confidencialitat.

Així mateix, el DAR reconeix que no fa cap actuació per possibilitar el conreu de panís ecològic a Catalunya, i per evitar les contaminacions per panís transgènic de conreus ecològics o convencionals, i que es limita a donar informació als pagesos que ho sol·liciten. Som lo que Sembrem denunciem que el DAR està incomplint així la llei europea.

Navega per les etiquetes

TransgenicsOMGcomsum

COMENTARIS

+0
-1
Y pa que?
Topo, 19/10/2010 a les 19:21
¿Pa que sirve la Agencia Catalana de Comsum y la Agencia Catalana de Seguretat (eufemismo?) Alimentaria y el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural?
¿como justifican sus presupuestos?

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 754
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: