Redacció | Actualitzat el 07/10/2010 a les 15:41h

Jordi Pigem revalora el món per a una nova sostenibilitat

El llibre del filòsfof català editat pel CADS es presentà en un format inèdit amb cinc lectors de luxe

Anna Rosa Martínez, Joandomènec Ros, Carme Valls, Jordi Pigem, Jordi Portabella, Ngagpa Ngawang Dorje i Ramon Arribas durant la presentació de l'acte. Foto: X.B.C.

El filòsof català Jordi Pigem i cinc experts van debatre sobre l’estudi Revalorar el món. Els valors de la sostenibilitat , editat pel CADS (Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible). L'acte, que va tenir lloc a la sala La Cuina, de l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona, va comptar amb la flor i nate de l'ecologisme català entre el públic i va ser presentat per Ramon Arribas, director del CADS, Els lectors que va dir la seva sobre el text de Pigem, ja que l'havien llegit prèviament, van ser Anna Rosa Martínez, biòloga i delegada de Greenpeace; Carme Valls, metgessa; Joandomènec Ros, ecòleg; Jordi Portabella, biòleg i regidor del grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i Ven Ngagpa Ngawang Dorje, monjo budista del monestir del Garraf.
 


Durant el diàleg es posà de manifest el consens, cada vegada més gran, que per avançar cap a una societat sostenible no n’hi ha prou d'aplicar noves regulacions i tecnologies. Cal també, o sobretot, estimular un profund canvi de valors, una transformació cultural que ens porti del consumisme a la sostenibilitat tot ajudant-nos a integrar els nostres sistemes socioeconòmics dins els cicles planetaris.

La reorientació de la cultura és una de les tasques avui més urgents i importants. No és casualitat que el prestigiós l’informe sobre l’Estat del Món 2010, elaborat pel Worldwatch Institute, hagi portat per títol Transforming Cultures: From Consumerism to Sustainability. Al capdavall, la crisi ecològica és l’expressió biosfèrica d’una profunda crisi cultural, una crisi derivada de la manera com percebem el nostre lloc en el món.

Cal reorientar la cultura cap a valors postmaterialistes. Davant dels reptes contemporanis, podem afirmar que la societat del futur serà postmaterialista o no serà.  Revalorar el món. Els valors de la sostenibilitat pretén, des d’una perspectiva interdisciplinar, adreçar la dimensió cultural de la sostenibilitat - inclosos els seus aspectes socials, econòmics i psicològics, sense oblidar qüestions que abracen des de la interculturalitat, l’ètica i la religió a l’arquitectura i el disseny - , i es publica dins la col•lecció Papers de sostenibilitat del CADS. L’estudi recull, amplia i integra l’estat de la qüestió a partir de la bibliografia internacional més rellevant i recent sobre la qüestió, inclosos importants estudis apareguts en la segona meitat del 2009 com Planetary Boundaries (Stockholm Resilience Centre), The Great Transition (New Economics Foundation) o Prosperity Without Growth (del Comissionat Econòmic de la Sustainable Development Commission britànica, Tim Jackson).
 


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 535
Agenda

» Del 25/03/2017 al 31/12/2018, De dilluns a divendres: de 12.30 a 13.30 h
Dissabtes i diumenges: de 12 a 14 h

Visites al Criptopòrtic de la Domus dels Mosaics d'Empúries
 Conjunt arqueològic d'Empúries (L'Escala)
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: