Redacció Barcelona | Actualitzat el 13/07/2010 a les 12:18h

Una nova marca independentista pretén agafar l'espai als verds

La Crida a la Unitat Popular canvia el nom pel de Crida per la Terra, però sense el suport de la CUP ni de la majoria de grups ecologistes

 
Una nova candidatura —per si no n'hi havia poques des que va sorgir la de Reagrupament Indpendentista, amb 3.500 associats i veritables possibilitats electorals— pretén fer forat a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Aquest cop, de la mà de Crida per la Terra, amb els trotskistes de Revolta Global i d'alguns ecologistes, tot i que els vells fundadors d'Alternativa Verda, una organització pionera de l'ecologia política catalana —que s'havia rumorejat que s'hi afegirien—, ha negat qualsevol acord, ans al contrari: avui mateix s'ha sabut que es farà una coalició de totes les organitzacions verdes catlanes de cara a les eleccions parlamentàries i municipals .
 
En el comunicat fet públic avui per Crida per la Terra —el nou nom de l'antiga Crida a la Unitat Popular (nom sospitosament clavat a CUP, organització que ha rebutjar formar-ne part)— no s'hi esmenta, però, el nom de cap persona, no es diu qui forma part del Secretariat escollit, no s'informa de quanta gent va assistir a l'assemblea constituent ni de quin mandat, decidit en sengles assemblees, portaven les organitzacions i grups adherits, etc. 

EcoDiari ha reclamat informació sobre aquests mínims mecanismes de democràcia interna, però de moment només ha rebut una breu resposta de part del mateix Secretariat on afirmen que «l'assemblea del diumenge va acordar la constitució d'un Secretariat Provisional, del que fins a finals de setmana no es tindran tots els noms concretats, alhora aquest secretariat és el que farà la proposta als adherits de comissions de treballs, tenint en compte com avancin els contactes amb Revolta Global i Alternativa Verda en els propers dies, malgrat que, com ja hem informat, Alternativa Verda ha negat qualsevol participació en la Crida per la Terra i es decanta per una coalició de tots els partits verds catalans.

En tot cas, aquesta informació de moment no és pública, ja que es basa en questions internes de caracter organitzatiu».

Tanmateix, segons ha pogut saber la nostra redacció, aquest Secretariat Provisional està format per Carles Roca, Marc Serra, Jaume Rodri, Manel Zaragoza, Gerard Corriols, Pep Riera i Ada Llorens..
 
La candidatura proposada —de fet encara no legalitzada ni constituïda formalment, però amb web registrat per Unitat Popular (cridaperlaterra.cat)— diu voler «r epresentar la veu del poble català al Parlament en un moment històric i decisiu com el que estem vivint» i manifesta «vertebrar una coalició electoral amb el partit econacionalista Alternativa Verda, amb Revolta Global, i d’altres partits que subscriguin els quatre pilars sobre els que fonamentem la nostra proposta: ruptura democràtica,  independència nacional, regeneració democràtica i transformació social».
 
Els impulsors d'aquest candidatura sembla que se senten cridats a ser l'avantguarda per «l’orfandat en la que es troba l’electorat independentista més conscient».
 


Més informació a Nació Digital.
 

Comunicat de Crida per la Terra

Navega per les etiquetes

Eleccions al Parlament

Referències a Internet

Eleccions al Parlament

COMENTARIS

+0
-0
intrusisme informatiu
Anònim, 14/07/2010 a les 04:40
visca el periodisme objectiu!!

aquest diari de fa un temps cap aquí ha perdut molta qualitat informativa.

us recomano un bloc d'opinió.
+0
-0
Això és informació o desinformació.
Anònim, 14/07/2010 a les 10:33
Un 10 en subjectivitat i informació tendenciosa. Queda lluny de voler informar i massa a prop de voler desinformar.
+0
-0
Desastre
J. C. M., 14/07/2010 a les 11:17
Crec que les informacions són prou pertinents. Vaig ser a l'assemblea del passat diumenge i allò era un poti-poti de gent sense cap mena d'orientació, mandat democràtic real o res que s'assembli a uns mínims d'organització. Auguro el fracàs més estrepitós a aquesta estranya coalició de sumes de no-res, que només servirà, finalment, a dividir i a donar la raó als nostres enemics.
+0
-0
deixeu de contaminar
un lector menys, 15/07/2010 a les 16:09
Qui ha redactat això té la carrera de Periodisme? Deuria fer moltes campanes si és així.
La línia d'aquest diari no és gens ecologista des d'una perspectiva holística i integral.
Endavant amb la Crida per la Terra, ara ja sabem a qui votar! Gràcies ;)

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 713
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: