Redacció | Actualitzat el 14/04/2009 a les 10:29h

Primer any d'EcoDiari: un referent obligat

Tot just aquest 14 d'abril, aniversari, també, de la III República catalana, EcoDiari, celebra el seu primer any a la xarxa nacional. Nascut com a publicació independent d'actualitat, crítica i anàlisi per a la nova era solar, s'ha consolidat, al llarg d'aquests 12 primers mesos (abril 2008-abril 2009) com un referent obligat, tant de les entitats, grups i persones relacionades amb el conservacionisme, el medi i l'ecologia poltica, com de les diferents Administracions i complexos productius que fan i desfan sobre tots aquests aspectes de la nostra vida quotidiana.
 
De fet, EcoDiari es manté com a independent de tota orgaització política o de qualsevol Administració, amb què no pretén sobreviure de cap mena de subvenció o ajut, tret dels lògics intercanvis de suport, com és el cas del Diari Forestal, del Col·lectiu Userda i, actualment, del CADS.

En aquest primer aniversari les nostres dades donen fe de l'èxit assolit com a única publicació independent ecologista catalana: 120.450 visites, amb una mitjana de 10.000 visites mensuals; 4.532 usuaris únics de mitjana mensual, i, 440.180 pàgines servides, a més de 93 butlletin enviats a gairebé 300 subscriptors. El mes amb més activitat ha estat el març de 2009, amb 13.716 visites, 7.038 usuaris únics i més de 50.000 pàgines servides.

El nostre objectiu primer és crear consciència ecològica —des de l'herència del Moviment Ecologista Català (MEC)—, com a publicació independent del pensament ecologista per a la nova era solar, tot apostant per la decreixença i amb la voluntat de ser una eina d'informació, d’investigació i d’anàlisi de la realitat ecològica, principalment de la nació catalana, perquè, tot trabucant la famosa frase de Jacques Ellul, cal pensar localment i actuar globalment, i aquest és i serà el sentit del nostre dir i fer.
 
Avui, 14 d'abril de 2009, en commemoració del somni d'aquella república catalana que va ser estroncada del tot, fem vots per la nova república de l'Era Solar i saludem, especialment, el moviment ecologista i els mitjans de comunicació catalans.
 
Xavier Borràs
Director d'EcoDiari

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 796
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: