Redacció | Actualitzat el 01/12/2008 a les 11:31h

Més de 1.000 persones s'han sumat ja a la causa del Facebook per aturar la destrucció de la zona agrícola de l'Hospitalet

En perill l'última zona agrícola de L'HospitaletL'associació ecologista Els Verds-Esquerra Ecologista ja ha recollit més de 1.000 suports a traves de la xarxa social Facebook contra la destrucció de l'última zona agrícola de L' Hospitalet. La recollida de suport que s'està realitzant a través d'aquest portal d'Internet té com a objectiu aturar el projecte de l'equip  de Govern (PSC-ICV-EUIA) que  té previst crear en 26,8 hectàrees, de les més de 40 de la zona agrícola de L' Hospitalet, vuit torres de tretze pisos d'alçada cadascuna, on aniran oficines, un hotel, un concessionari de vehicles de tres plantes i un altre edifici de cinc plantes sense ús definit encara.

 
Entre els suports rebuts a través d'aquesta xarxa social destaca el de persones no únicament de la ciutat de L'Hospitalet sinó també d'arreu de Catalunya com de la resta d'Europa. Dirigents ecologistes de Catalunya i Europa, veïnals, diputats del Parlament de Catalunya, diputats a les Corts, gent de la cultura, entre d'altres, ja han donat suport a la 'causa del Facebook' que va iniciar l'Associació Els Verds Esquerra Ecologista.

La recollida de suports a través del Faceebook reclama a l'Ajuntament que és preservi el 100% de la zona agrícola donant-li la importància que és mereixi i que creï un espai d'educació ambiental i de foment de l'agricultura ecològica.

La propietat d'aquesta zona afectada és de la l'empresa Hakerson Internacional que, segons consta al Registre Mercantil, té com a socis Joan Laporta, president del FC Barcelona; Anna Maria Lloveras, dona de Lluís Maria Recoder —alcalde de Sant Cugat i membre de la Direcció Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya—, Xavier Arbós, membre de la directiva del FC Barcelona, i la immobiliària Godmar SA, entre d'altres.

En aquest sentit l'organització ecologista acusa l'equip de Govern de voler fer un 'pelotazo' en la zona agrícola de L' Hospitalet en voler promoure la requalificació d'aquests terrenys agrícoles per sòl industrial i terciari (comercial) i d'enganyar la ciutadania, ja que està venent que la ciutat guanyarà 20 hectàrees de zona verda. La realitat és que la ciutat perdrà 20 hectàrees de zona agrícola i de gran riquesa de fauna i flora,  de les més de 40 hectàrees que  avui té aquest espai.

Entre els signants de la campanya, hi podem trobar:

Alfonso Salmeron (Regidor d'Esquerra Unida a L' Hospitalet)
Amadeu Corbera (Grup d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa)
Anna Berruezo (portaveu de les JERC de L' Hospitalet)
Anna Simó (Portaveu del Grup Parlamentari  d'Esquerra al Parlament de Catalunya)
Antoni Garcia (portaveu de l'Associació Els Verds)
Carme Porta (membre d'Esquerra i secretària de Família del Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya)
David Minoves (Secretari de Política Institucional d'ERC i Director de l'Agencia Catalana per el Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya)
Eduard Suárez (ex regidor president d'Esquerra L' H i membre de l'executiva Nacional d'Esquerra)
Elisabet Bat      (Regidora del Partit Popular a L' Hospitalet)
Elisenda Paluzie (economista)
Gerard Coca (Secretari General de les JERC)
Gerard Quintana (músic i ex líder de Sopa de Cabra)
Jaume Cabanyas (membre de Salvem les Valls)
Jean Gacop  (Membre de la Direcció dels Verds de França)
Jesús Palomar (President de la CAL a L' Hospitalet)
Joan Cruz (Director de Cine)
Joan Tarda (Diputat al Congrés d'Esquerra Republicana de Catalunya)
Joan Tardà (diputat al Congrés d'Esquerra Republicana de Catalunya)
Joan Tena (cantant i compositor)
Jordi Asensi (Assemblea d'Entitats Ecologistes de Catalunya)
Josep Nuet (senador d'Esquerra Unida al Senat)
José Antonio Membrine (Grup Ecologista la Saboga)
Marcel Coderh (membre del Club de Roma-cientifics pel Medi Ambient Membre del Consell Assessor per el desenvolupament sostenible de la Generalitat de Catalunya)
Maria Olivares (portaveu de l'Associació Els Verds i exdiputada al Parlament)
Patrícia Goma (Diputada d'Esquerra al Parlament de Catalunya)
Pedro Morón (Els altres andalusos)
Pere Aragonès (diputat al Parlament de Catalunya)
Quim Sangra (President de la Comissió de Medi Ambient d'Esquerra Republicana)
Ruben Cabañas (ex secretari general de les Joventuts Socialistes de L' Hospitalet)
Uriel Beltran (diputat d'Esquerra al Parlament de Catalunya)
Volker  Beck. (diputat al Parlament Alemany i líder dels Verds Alemanys)
Xavier Borràs (director d'Ecodiari i històric ecologista)
Xavier Florensa (Regidor d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona)

COMENTARIS

+0
-0
Enhorabona
Fernando Bvtge, 02/12/2008 a les 23:56
Endavant, cal continuar amb aquesta lluita de la ciutadania contra la especulació que no respecta res per tal d'obtenir beneficis ràpids i curts de vista infligint un mal irrecuperable.
+0
-0
Patrimoni de la humanitat
Núria Cuch, 03/12/2008 a les 07:44
Quan parlem de patrimonis de la humanitat ens venen al cap obres d'art o monuments. El veritable patrimoni de la humanitat és la terra fèrtil. La zona sedimentària del Baix Llobregat és una de les terres més fèrtils d'Europa. S'hauria de preservar per al cultiu per davant de cap altra cosa. Les generacions futures ens ho agrairan. Ens hi va l'autosuficiència alimentària.
Cal salvar aquesta terra de l'asfalt que la mata i, també, dels contaminants que l'enverinen. La vida de la nostra terra és la nostra vida.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 685
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: