Redacció | Actualitzat el 22/04/2008 a les 16:30h

La ruta del pastor i la transhumància

Pastors, segons un gravat antic.El proper divendres 25 d’abril es presenta al Col·legi de Periodistes de Lleida, a les 12,30h, La ruta del pastor i la transhumància, un projecte dissenyat per La Petjada, que va més enllà d’una proposta turística i vol contribuir a fer conéixer i divulgar el món del pastoralisme, tot un bagatge cultural que ha modelat els postres paisatges de muntanya.
 
 
 
La Ruta del pastor i la transhumància és una proposta de senderisme intepretatiu consistent en un circuït de diversos dies, de llargada variable en funció del públic, que discorre pels termes municipals de Tremp, el Pont de Suert, Salàs de Pallars, Sopeira, Conca de Dalt..., i en el futur també per d'altres pobles de la Ribagorça i de la Franja de Ponent.

Amb La ruta del pastor i la transhumància es vol contribuir a la preservació de la memoria història i paisatgística del món de la transhumància i del pastor, així com també retre homenatge a una gent, de costums austers i profunda saviessa, que va fer dels camins i les pastures del Pirineu la seva llar.
 
La ruta del pastor i la transhumància segueix els camins i senders que utilitzaven els pastors des de temps immemorials, per apropar-vos a un trocet de la història i les vivències dels pastors transhumants del territori ribagorçà.

El punt d'inici de la ruta és El Pont de Suert i la durada màxima, de moment, és de 4 etapes, que es poden fer en 3 o 4 dies en funció del nivell físic de cadascú. S'està preparant un ramal o tram de la ruta que retornaria al punt inicial pel sector de la Ribagorça ponentina, ampliant-se aleshores a un total de 7 etapes.
 
Durant els mesos de juliol i agost es dóna l'opció de realitzar itineraris d'1 dia a les pastures estivals, on poder observar els grans ramats d'ovelles i visitar l'ecomuseu dels pastor al poble de Llessuí.
 
Es pot trobar més informació al web, una eina que s’anirà ampliant i actualitzant constantment, amb nous trams de ruta i cabaneres senyalitzades, a més d'informació sobre el món dels pastors i la transhumància.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 795
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: