Redacció | Actualitzat el 28/05/2022 a les 08:50h

Móra la Nova acollirà els dies 10 i 11 de juny el Congrés de la Transició Energètica a Catalunya

Hydra abordarà les possibilitats de la transició energètica en clau de sostenibilitat però també de competitivitat industrial

Hydra, el primer congrés de la transició energètica a Tarragona, s’estrena a Móra la Nova els propers 10 i 11 de juny. L’Ajuntament de Móra la Nova i el Grup de Gestors Energètics impulsen la primera edició d’este esdeveniment, que té com a objectiu "analitzar, debatre i donar eines per a la definició d’un nou model energètic a la província de Tarragona", segons la nota de premsa que han emés els organitzadors. En un moment on la Ribera d’Ebre i altres comarques tarragonines necessiten una reconversió del model, Hydra abordarà les possibilitats de la transició energètica en clau de sostenibilitat, però també de competitivitat industrial per revitalitzar el conjunt del territori.

Tarragona és, actualment, responsable de més del 50% de la producció d’energia de Catalunya. És així com, la transició energètica es contempla com una oportunitat perquè hi haja un equilibri territorial a Catalunya quant a la producció d’energia. "Parlar de la transició energètica de Tarragona ens portarà a analitzar i replantejar el model energètic de tot el país", afirma l'organització.

Analitzar, debatre i donar eines per definir un nou model energètic

El congrés tindrà lloc al casal municipal de Móra la Nova. La sessió de matí del divendres 10 de juny generarà debat entorn una de les grans qüestions que cal resoldre: quin és el model energètic que Catalunya necessita?. Es tractarà a partir de la descarbonització, la implementació de les energies renovables i la producció d’hidrogen. La segona part, molt més específica, tractarà com optimitzar els recursos energètics en el sector industrial i agrícola.

Quan a la sessió de tarda, abordarà l’eficiència energètica en el comerç, la indústria i en l’àmbit domèstic, i també el paper essencial de la mobilitat en la definició del model de la transició energètica.

El dissabte s’oferiran una sèrie d’activitats de caràcter lúdic organitzades per l’Ajuntament de Móra la Nova, adreçades al públic general que permetran conèixer l’entorn natural i en definitiva la potencialitat del territori alhora que conscienciar a la ciutadania per tal que siga part activa del compromís mediambiental. 

Navega per les etiquetes

Móra la Novacongrésenergia

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 878
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: