Redacció | Actualitzat el 02/03/2022 a les 19:35h

Una setantena de persones estableix les noves línies de treball per a defensar el Parc Natural del Montseny

Entre les propostes hi ha el suport a les noves generacions de pastors i la necessitat de crear un banc de terres

Donar suport als esforços de noves generacions de pastors i pagesos, que estan maldant per instal·lar-se al Montseny, la necessitat de treballar per tal de crear un banc de terres que permeti l'accés de gent jove a la terra i pressionar l'administració per tal que permeabilitzi les propietats i instal·lacions de titularitat pública, als nous projectes que sorgeixen per fer reviure el sector primari, són tres de les idees que van sorgir de la trobada que el 26 de febrer van fer al municipi de Montseny una setantena de persones, després de la convocatòria de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM) amb el títol El Montseny Resisteix. Nous projectes per a defensar el Parc Natural del Montseny.

També es plantegen altres qüestions com la creació de cooperatives locals de producció energètica renovable, el treball de recerca i denúncia pel que fa a l'espoli dels recursos naturals com l'aigua, la possibilitat d'establir acords de custòdia amb determinats propietaris per protegir àmbits especialment sensibles, estudis sobre aspectes que afecten la vida de les persones que viuen de manera permanent al Parc: la híper freqüentació dels espais sensibles, les curses i demostracions automobilístiques, o les intromissions de vehicles motoritzats i BTT en zones protegides.

Altres qüestions posades sobre la taula són el manteniment dels grups de treball de restauració de corriols i del mostreig de rius, el desenvolupament d'un estudi per a  determinar la capacitat de càrrega dels espais d'alta freqüentació al Parc Natural del Montseny i la possibilitat de preparar i desenvolupar una nova versió de la ILP-Montseny, en condicions diferents de l'anterior etapa.

Tots aquests temes, que van començar a ser discutits en aquesta sessió, seran les línies de treball que s'aniran desenvolupant els propers mesos i que volen comptar amb la participació de voluntaris i voluntàries de tot el territori.

 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 865
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: