Redacció | Actualitzat el 03/02/2022 a les 09:53h

Els arbres plantats pels silvicultors catalans el 2021 equivalen a dos camps de futbol cada setmana

Els gairebé 80.000 exemplars absorbiran més de 50.000 tones de CO2, que no aniran a parar a l’atmosfera

A través de la Cooperativa Forestal, el Consorci Forestal de Catalunya va subministrar als seus socis al llarg de l’any passat 77.282 arbres que han plantat a les seves finques, especialment de coníferes de les varietats radiata i douglas. Aquests arbres, repartits en gairebé 97 hectàrees a raó d’uns 800 exemplars per hectàrea, equivalen a plantar la superfície de dos camps de futbol cada setmana, en la que ha estat una de les campanyes més productives dels darrers anys. 

Al llarg del seu cicle de vida aquests arbres absorbiran més de 50.000 tones de CO2 que no aniran a l’atmosfera i contribuiran d’aquesta manera a retirar una bona quantitat de gasos causants de l’escalfament del planeta que l’activitat humana envia a l’atmosfera cada any. Això és possible gràcies a l’absorció de CO2 que fan els arbres, que es queden amb el carboni de la molècula per a utilitzar-lo en forma de carbohidrats durant el seu procés de creixement. Així, els àtoms de carboni queden fixats a la fusta dels arbres, ajudant a retirar l’excés de gasos a l’aire que provoquen l’escalfament global del planeta. 
 

Les noves plantacions són estratègiques per a reduir els gasos d'efecte hivernacle. Foto: @coopforestal.


Amb aquesta productiva campanya es referma el compromís dels socis de la Cooperativa Forestal, silvicultors actius que tenen cura de les seves finques. Entre d’altres mesures, aposten per a les noves plantacions com a estratègia per a reduir els gasos d'efecte hivernacle, tot i que la major part de l'èxit ha de venir per la reducció global de les emissions de diòxid de carboni. 
 
[h3]Els arbres fixen el carboni sobretot durant els primers anys de vida[/h3]
Aquestes 50.000 tones de diòxid de carboni equivalen a la petjada de carboni que emetria un passatger fent 7 voltes al món en avió, tenint en compte els gasos que s’emeten amb aquest mitjà de transport. Aquesta quantitat de carboni és el total que fixen els arbres durant tot el seu cicle de vida, tot i que és durant els seus primers anys de creixement quan en fixen més. 

L’any passat els socis de la Cooperativa Forestal van plantar sobretot tres espècies de pins (radiata, douglas i marítim) i alzina, seguits per la noguera. 

Aquestes plantacions són el punt de partida d’una activitat que genera una matèria primera renovable, de proximitat, i que suposa un incentiu per a l’economia forestal que genera llocs de treball i riquesa en les zones rurals. 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 878
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: