Redacció | Actualitzat el 02/12/2021 a les 18:13h

Unió de Pagesos demana que es denegui l'ampliació d'un refugi de fauna salvatge al Bages

A la finca Vall d'Artigues, compresa entre els termes municipals de Castellgalí i Sant Vicenç

Danys provocats per senglars en un camp de cultiu. Foto: UP.


Unió de Pagesos ha demanat al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que aturi el projecte d'ampliació del refugi de fauna salvatge de la finca Vall d'Artigues, comprès entre els termes municipals de Castellgalí i Sant Vicenç de Castellet. El sindicat reitera així el posicionament que va mostrar en el Consell Territorial de Caça de Barcelona en què va alertar dels danys que aquest projecte podria comportar per a la pagesia de les finques veïnes.

En aquest sentit, el sindicat demana al Departament que prengui les mesures necessàries per tal de poder dur a terme actuacions cinegètiques excepcionals dins l'àrea del refugi de fauna salvatge per tal de poder reduir la densitat de població de senglars en aquest punt. Una situació a la que ja es va fer referència en la reunió del dia 26 de maig amb representants dels Serveis Territorials de la Catalunya Central, on el Departament es va comprometre a treballar per trobar una solució a aquesta problemàtica.

El sindicat insta a no ampliar l'àrea del refugi de fauna salvatge atesa la sobrepoblació de senglars en aquesta zona que provoca greus i continus danys a la pagesia dels municipis on s'ubica el refugi i alerta de la rapidesa amb què es mouen els senglars, fet que provoca que l'abast dels danys s'escampi fins a finques agrícoles més allunyades.

Navega per les etiquetes

animals salvatgesfaunaUnió de Pagesos

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 947
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: