Redacció | Actualitzat el 02/12/2021 a les 18:08h

LC Paper: primera pime de l'Estat a adherir-se al compromís de neutralitat en emissions The Climate Pledge

És una de les 209 organitzacions adherides d'arreu del món, amb empreses com Amazon, Coca-Cola o Microsoft

L’empresa de la Garrotxa LC Paper –amb seus a Besalú i Sarrià de Ter–dedicada a la fabricació de paper i productes derivats, ha esdevingut aquesta setmana una de les 209 empreses internacionals adherides al pacte global The Climate Pledge. Les organitzacions firmants assumeixen el compromís voluntari d’eliminar o compensar la totalitat d’emissions de CO2 de les seves operacions en tot el cicle de vida dels seus productes.
 
Així, LC Paper és la primera pime de l'Estat a assumir aquest compromís ferm, tot unint-se a altres grans empreses com Telefonica, Acciona, Mahou San Miguel, Primafrio o Glovo. A nivell internacional, el compromís també compta amb signataris com Microsoft, Unilever, Coca-Cola i Henkel, entre les més de dues-centes organitzacions adherides en total.

El compromís global The Climate Pledge vincula les empreses signants a assolir la neutralitat d’emissions de diòxid de carboni en tot el seu cicle de vida abans de l’any 2040. Aquesta fita no només inclou les emissions associades als processos productius, que LC Paper ja ha descarbonitzat, sinó que preveu, també, la compensació d’emissions relacionades amb la matèria primera, en el transport, en l’ús i el reciclatge dels productes, així com en totes les activitats externes en les quals intervé l’empresa. 
 

El compromís global The Climate Pledge vincula les empreses signants a assolir la neutralitat d’emissions. Foto: @climatepledge.


A banda de comprometre’s a assolir l’esmentada fita final, la iniciativa també vincula els signataris a fer aquest procés de descarbonització de forma transparent, tot compartint els avenços públicament.
 
La descarbonització de les operacions ha estat una prioritat de LC Paper durant els darrers anys. L’empresa ha apostat per programes auditats de mesura d’emissions, com la ISO 14.067, o per certificacions d’excel·lència en sostenibilitat, com B Corp o EcoVadis Gold. Amb l’adopció de l’exigent compromís Climate Pledge, l’empresa desitja que altres pimes de l’entorn es sentin interpel·lades a assolir compromisos similars i a exercir un efecte tractor cap a la descarbonització industrial.
 

L'equip de LC Paper, amb Joan Vila al bell mig. Foto: @paperlc.


El Grup LC Paper té actualment dos centres de producció, a Besalú i a Sarrià de Ter, que produeixen més de 50.000 tones anuals de paper i productes derivats. El 60% s’exporta a més de 40 països de 4 continents.

El 2020 l’empresa va entrar per primera vegada al sector del producte acabat per a gran consum amb la marca de derivats de tissú ecològics Dalia. L’any 2021, l’empresa ha realitzat diverses inversions orientades a ampliar aquesta gamma de productes ecològics al canal de marca blanca, més enllà de l’ensenya Dalia.

 
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 832
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: