Redacció | Actualitzat el 02/09/2021 a les 12:24h

La verema d'enguany es preveu de bona qualitat

La producció s'estima que serà semblant a la mitjana en gairebé totes les zones vinícoles

La verema d’aquest 2021 es preveu de sanitat molt bona en la major part de les Denominacions d’Origen (DO) catalanes. A diferència de la verema 2020, amb una forta afectació de míldiu que va fer disminuir considerablement la producció, enguany les vinyes no han patit aquesta malaltia, segons apunta el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

L’escassetat de pluja d’aquest any a tot Catalunya ha fet que els pagesos llauressin les vinyes amb més freqüència per aprofitar la saó i, de moment, els ceps tenen un bon desenvolupament i s’han equilibrat. La pluja enregistrada des de l’1 d’octubre 2020 fins a 31 de juliol 2021 ha estat molt inferior a la mitjana i just ha superat els 270 litres en moltes estacions meteorològiques de zones de vinya, entre les quals la subzona Pallars.

No obstant això, caldrà estar amatents als pròxims dies i setmanes per veure com evoluciona la maduració final del raïm que, a hores d’ara, es preveu de valors similars a la mitjana excepte a l’Empordà i al Penedès, que possiblement serà una mica inferior a causa d’aquesta manca de pluges. També, tot i que els ceps tenen un gran nombre de raïms, a causa de la sequera el pes mig de raïm i el seu volum és inferior a la mitjana.

En general, s’ha començat a veremar uns quatre o cinc dies més tard que l’habitual i ja s’estan collint varietats primerenques com pinot noir i chardonnay en algunes zones del Penedès i també a Costers del Segre i al Pallars. En la majoria de zones de Catalunya s’apunten retards d’entre cinc i 10 dies respecte l’any passat, però caldrà veure com pot afectar la calor d’aquests dies.

Navega per les etiquetes

producciócollitavinsviverema

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 934
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: