NacióGarrotxa | Actualitzat el 25/06/2021 a les 11:52h

El Consorci SIGMA lliura 15 autocompostadors a veïns de Maià de Montcal

La recollida de matèria orgànica a la Garrotxa l'any 2020 va abastar 3.664 tones

En el marc d’una nova campanya de foment de l’autocompostatge, aquest passat dimecres es va fer el lliurament dels 15 autocompostadors a veïns del municipi de Maià de Montcal que es van interessar en aquesta tècnica de recuperació de residus.

El lliurament d’aquests autocompostadors ha comptat amb la participació de tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA?, que han assessorat els assistents sobre el funcionament d’aquests dispositius.

L’adquisició d’aquests compostadors i la realització de la campanya informativa ha estat possible gràcies a la subvenció atorgada per l’Agència de Residus de Catalunya a l’Ajuntament de Maià de Montcal, en el marc del foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica de residus municipals.

No és la primera vegada que el municipi aposta per l’autocompostatge, ja que en els darrers anys se n’ha realitzat diverses campanyes per al foment que han suposat el lliurament d’un total de 34 compostadors casolans per als veïns del municipi. 

Cal recordar que el Programa de gestió de residus municipals de la Garrotxa 2018-2023 preveu gestionar la matèria orgànica generada a les llars mitjançant l’autocompostatge (sigui casolà o comunitari) en aquells municipis o nuclis considerats disseminats, on no es recull la matèria orgànica amb contenidors.

A la Garrotxa, es tracta de municipis com Mieres, Maià de Montcal o Sant Ferriol, amb menys de 400 habitants. A la resta de la comarca, la recollida de la matèria orgànica es fa mitjançant contenidors i el 2020 se’n van recollir 3.664 tones, que van ser tractades a la planta de compostatge de la Garrotxa i transformades en compost.
 

Un dels autocompostadors lliurats als veïns de Maià de Montcal. Foto: @CCGarrotxa.


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 934
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: