Redacció | Actualitzat el 22/03/2021 a les 12:06h

Sant Joan les Fonts aposta per la transició energètica

L'Ajuntament fa la primera instal·lació de plaques fotovoltaiques municipals a la coberta del Club Poliesportiu Santjoanenc, amb un cost de 10.000 euros i 6.600 kWh de producció anual aproximada

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts aposta per la transició energètica amb la primera instal·lació de plaques fotovoltaiques municipals a la coberta del club Poliesportiu Santjoanenc.
Durant les darreres setmanes s’han instal·lat les plaques solars fotovoltaiques d’autoconsum a l’equipament municipal. Aquesta actuació s’emmarca dins les actuacions del pla de govern municipal per impulsar la transició energètica al municipi.

L’actuació ha consistit en la instal·lació dels mòduls fotovoltaics per a l’autoconsum en la coberta de l’edifici, que cobriran part de la demanda elèctrica de l’equipament a partir de l’energia generada.

S’han instal·lat un total de 12 panells solars fotovoltaics de 440 Wp (watts de potència), sobre una estructura metàl·lica orientada al sud, amb una potència total de 5,28 kW.

La previsió és d’una producció anual de 6.600 kWh que permetrà un estalvi de 660 euros/any en la factura elèctrica de l’equipament municipal. Alhora, la instal·lació permetrà  reduir les emissions de CO2 en 3,17 tones anuals.
 

Els panells solars instal·lats al sostre del Club Poliesportiu Santjoanenc. Foto: @santjoanfontsaj.


La voluntat de l'Ajuntament és que, també, serveixi per a fomentar l’ús de les energies renovables i, en concret, de les instal·lacions solars fotovoltaiques d’autoconsum. Per això, properament s’instal·larà una pantalla al vestíbul d’entrada a l’edifici, que permetrà veure en temps real la producció d’energia de les plaques, així com un panell informatiu de la instal·lació realitzada.

L’equipament esportiu funciona tant en horari diürn com nocturn i durant tot l’any, fet que permet que tota l’energia produïda per la instal·lació solar fotovoltaica pugui ser consumida en el mateix edifici, amb què no es genera cap excedent d’energia.

El cost d’aquesta instal·lació ha estat de 10.000 euros, dels quals 4.723,54 han procedit de la campanya “Del Pla a l’acció” (2020-2021), que promou la Diputació de Girona i, la resta, han estat aportats pel mateix Ajuntament de Sant Joan les Fonts.

Aquesta actuació, recollida en el Pla d’acció per a l’energia sostenible de Sant Joan les Fonts, segueix en la línia de l’actual govern municipal de divulgar, fomentar i implementar les energies renovables i l’estalvi energètic al municipi.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 907
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: