Redacció | Actualitzat el 22/03/2021 a les 12:04h

Comença el període de regulació de l’accés motoritzat a la pista de Sadernes

La restricció es durà a terme fins al 2 de novembre amb un tancament efectiu les 24 hores del dia durant tots els dies de la setmana

Aquest passat divendres, 12 de març, el Consorci de l'Alta Garrotxa iniciat la regulació de l’accés motoritzat a la pista de Sadernes, que serà permanent durant les 24 hores del dia i tots els dies de la setmana.

Aquesta restricció de pas s’allargarà fins al 2 de novembre. El tancament es porta a terme mitjançant una senyalització informativa adequada, per manera que els usuaris tinguin coneixement de la restricció de pas.

Aquesta regulació es basa en l’aplicació del Decret 166/98 de regulació de l’accés motoritzat al medi natural. En base a aquest Decret, només podran accedir a la zona els vehicles autoritzats, mentre que la resta d’usuaris hauran d’estacionar el vehicle a l’aparcament de Sadernes.

Complementàriament, durant l’època de més afluència, es posarà en marxa un servei d’informació per a atendre els visitants, així com un servei de guarderia rural.
 

El Consorci de l'Alta Garrotxa no vol que es repeteixi aquesta imatge a la carretera d'accés a Sadernes Foto: @CAltaGarrotxa.


Tant la regulació com aquests serveis complementaris han de facilitar que els usuaris de l’espai puguin gaudir d’una experiència satisfactòria, i d’altra banda, preservar els valors naturals de l’espai.

El Consorci treballa per a disposar de mesures alternatives en cas que es repeteixin els episodis de massificació i congestió de la xarxa viària produïts l’estiu passat. Aquests incidents, a més de comprometre la conservació dels valors naturals de l’espai natural i produir conflictes amb el territori, poden posar en risc tant als habitants com als visitants de l’espai, ja que poden impedir el pas dels serveis d’emergències en cas de ser necessaris.

Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb el Consorci de l’Alta Garrotxa al 972 287 882.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 754
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: