Redacció | Actualitzat el 03/03/2021 a les 11:00h

Alternativa Verda reclama la creació d'una Vicepresidència de Transició Ecològica

Impediria que una gran part dels fons europeus Next Generation de la Unió Europea acabin controlats per les grans companyies energètiques

El partit ecologista Els Verds-Alternativa Verda reclama la creació d’una Vicepresidència de Transició Ecològica en el proper govern de la Generalitat. L’existència d’aquest nou organisme d’alt nivell polític i transversal impediria que una gran part dels fons europeus Next Generation de la Unió Europea acabin controlats per les grans companyies energètiques mitjançant un acord amb aquesta nova vicepresidència i el Repte Demogràfic del govern Sánchez.
 
"La inacció de les nostres formacions i entitats independentistes no exigint un full de ruta clar per a mitigar els efectes del canvi climàtic i per a transformar el model productius (tampoc ho contemplen en les negociacions per fer govern) pot perjudicar greument el finançament de la transició energètica a Catalunya", manifesten en un comunicat.
 
Segons els pioners de l'ecologisme català, les principals companyies energètiques ja han presentat als ministeris d’Indústria i d'Energia més de 400 projectes, la majoria programats fora de Catalunya, que mobilitzaran més de 60.000 milions d’euros en els pròxims anys, tot perjudicant projectes urgents com la regeneració de les capes freàtiques contaminades per nitrats; el foment de l’agricultura ecològica i projectes de petites i mitjanes empreses destinadess a les energies renovables i a la rehabilitació energètica.
 
"A quin tipus de projectes que optin als fons europeus donarà suport la Generalitat per transformar el país? –es pregunta alternativa Verda–. Entenem que els destinats a l'hidrogen verd, l’extensió de la xarxa 5G o el cotxe elèctric haurien de ser finançats per la banca privada o pels fons d’inversió."
 
Els Verds-Alternativa Verda demana que el nou Govern proposi un debat monogràfic al Parlament sobre quins projectes relacionats amb la mitigació del canvi climàtic han d’anar destinats als fons europeus per a la reconstrucció i d’aquesta manera comprovar les posicions dels diferents partits polítics.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 751
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: