| Actualitzat el 17/02/2021 a les 11:07h

Presentaran un recurs administratiu per aturar la construcció de La Mirada

Dues plataformes ecologistes s'ofereixen a arribar a un acord i evitar anar a un contenciós que "ningú desitja"


Tret d'advertència. L'Associació per la defensa i Estudi de la Natura (ADENC), juntament amb el suport de la plataforma SOS Bosc de Volpelleres, han anunciat a través d'un comunicat que presentaran un recurs administratiu contra la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona perquè s'aturi el projecte de construcció de la tretzena escola pública de Sant Cugat enmig de l'entorn natural. Un dels darrers passos previs abans de plantejar-se obrir la via judicial.

Des de l'ADENC apunten que s'avaluï l'oportunitat de denegar l'aprovació definitiva per la Comissió de Territori de Catalunya, gràcies a la documentació ambiental que presentaran en relació amb l'amenaça de la biodiversitat de l'espai. Asseguren que si administrativament no es fa el tràmit de forma completa, "s'estarà actuant en frau de llei i podrà ser susceptible d'anul·labilitat per una tramitació incorrecta de la modificació de planejament perquè s'altera clarament la funcionalitat, la superfície i la localització en el territori". 
 

Càmeres al Bosc de Volpelleres. Foto: La vida desapareix en silenci


Esgrimint l'informe desfavorable de l'Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental (OTAAA), insisteixen en que no s'ha fet un estudi d'alternatives possibles on ubicar l'equipament escolar i no avaluar adequadament l’"impacte substancial" en el medi natural. També han anunciat que aportaran a la Comissió el conjunt de Cartes de Clemència pel Bosc de Volpelleres, així com el suport de més de 20 personalitats rellevants en matèria ambiental i social i el recolzament de més de 20.000 signatures. 

Els dos col·lectius confinen que finalment la Comissió de Territori de Catalunya "jutgi amb seny i tingui en compte que els errors en la planificació d’un creixement urbanístic, desaforat en els darrers 20 anys a Sant Cugat del Vallès, NO justifiquen reubicar un edifici escolar sacrificant un bosc històric de ribera, únic, i la seva consolidació actual de forest mediterrània força singular i diversificada, sense valorar a fons altres alternatives". 

Els ecologistes mantenen la mà oberta a l'Ajuntament de Sant Cugat i a la Generalitat per arribar a un acord i així evitar a anar a un contenciós "que ningú desitja"; però adverteixen que exhauriran totes les vies legals per protegir el bosc. 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 738
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: