NacióGarrotxa | Actualitzat el 08/02/2021 a les 08:03h

Lleuger augment del cens d'aus aquàtiques hivernants a la Garrotxa

L'Agrupació Naturalista i Ecologista constata el creixement d'espècies com la cuereta torrentera, el gavià argentat o el repicatalons

El 16 de gener es va realitzar el cens anual d’aus aquàtiques hivernants de la Garrotxa. Un any més, aquest estudi va ser organitzat pels ornitòlegs de l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx) i hi van participar-hi experts d’arreu de la comarca. Malauradament, la situació sanitària no va permetre donar a aquest esdeveniment el tarannà lúdic i educatiu d’altres anys.
 

Una parella de gavians argentats. Foto: @Anegarrotxa.


Després de prospectar la major part de la comarca, els resultats finals van mostrar un lleuger augment del nombre total d’aus aquàtiques comptabilitzades. Analitzant els resultats amb més detall es van obtenir les dades següents:

• El nombre d’ànecs collverds ha baixat força als trams de la Canya i de la Vall de Bianya, però en els d’Olot i Argelaguer ha augmentat molt. El balanç final és de 115 més respecte l’any passat.
• El corb marí gros i la merla d’aigua han reduït el seu nombre amb 49 i 3 individus menys respectivament.
• Per altre banda, algunes espècies han augmentat, com és el cas de la cuereta torrentera amb 39 ocells més, el gavià argentat amb 43 més, i el repicatalons amb 40 individus més.
• També, han augmentat en menor mesura espècies com la polla d’aigua amb 6 ocells més, el blauet amb 5 més, el becadell comú amb 4 més i el rossinyol bord amb un increment de 3.

Podeu veure el resum d'enguany en una bella edició en format PDF

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 738
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: