Redacció | Actualitzat el 18/01/2021 a les 12:23h

Unió de Pagesos denuncia mancances en la gestió cinegètica de la fauna salvatge a les comarques gironines

La manca de dades i de transparència de les Àrees Privades de Caça comporta l'ocupació descontrolada de senglars o cabirols als conreus

Unió de Pagesos denuncia greus mancances en la gestió cinegètica a les comarques gironines i demana a l’Administració mesures urgents per a evitar els danys que la fauna salvatge provoca tant als camps de cultiu com a les carreteres, amb irrupcions d’animals que provoquen nombrosos accidents.

El sindicat fa palès el seu malestar arran dels resultats de la darrera reunió del Consell Territorial de Caça de Girona, en la qual es van posar de manifest les deficiències d’un sistema de control de la fauna que s’ha mostrat ineficient.
 

Imatge dels cabirols en un camp de Gurb. Foto: Josep M. Costa


En aquest sentit, Unió de Pagesos denuncia la manca de dades i de transparència de les Àrees Privades de Caça (APC), ja que el 12% de les àrees no han comunicat les seves dades de captures. Aquesta situació és especialment rellevant en el cas de la gestió de la presència de porcs senglars, atès que el nombre d’animals abatuts no concorda amb l’augment de danys als cultius i carreteres, com remarca el Servei Català de Trànsit.
 
El sindicat lamenta, també, no poder disposar d’unes dades fiables de danys per senglars, ja que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) no du el recompte d’aquestes afectacions. Unió de Pagesos demana al Departament que actuï amb celeritat per tal de resoldre aquesta situació
 
Unió de Pagesos també demana a l’Administració que expliqui els motius de resolucions que jutja contradictòries, com ara que, en zones com el municipi de Ter Vell (Baix Empordà), en un any es permetin actuacions cinegètiques i l’any següent no se n'autoritzin, malgrat que les problemàtiques i les actuacions proposades es mantinguin iguals d’un any a l’altre.
 
En relació a la reunió del Consell Territorial de Caça de Girona, el sindicat denuncia igualment irregularitats en la gestió cinegètica d’altres espècies com el cabirol i l’ànec de coll verd, au per a la qual s’ha creat una comissió de seguiment en la qual els pagesos afectats no poden participar.
 
En relació a la reunió del Consell Territorial de Caça de Girona, el sindicat demana que s’admetin singularitats en la gestió cinegètica del cabirol a la zona de Girona, que actualment no està permesa malgrat que la presència d’aquest animal està descontrolada. El sindicat també demana que es contemplin singularitats en relació a la població d’ànec de coll verd a les comarques gironines, com ja es fa en altres territoris.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 738
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: