Redacció | Actualitzat el 11/01/2021 a les 11:55h

L'ACA no veu «incidències» en la tala a la riera de Rajadell més enllà de «l'inevitable» impacte paisatgístic

L'agència respon a Meandre que la tala disposa d'autorització i que s'ha inspeccionat

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) considera que la tala que s'ha portat a terme a la finca La Noguera, a l'entorn de la riera de Rajadell, que va significar, segons alguns conservacionistes, la destrucció d'un àmbit natural d'important valor paisatgístic i biològic, "disposa d'autorització" i que després de les actes fetes per la unitat d'inspecció, s'està executant "sense incidències", més enllà "de l'inevitable impacte paisatgístic".

Aquesta és la resposta que l'agència ha donat a Meandre, després que l'entitat els sol·licités informació sobre l'actuació que manifesten que ha destrossat un important espai de ribera, amb la seva diversitat i el seu valor paisatgístic.
 

Abans i ara, en l'indret on s'ha fet la tala d'arbres Foto: Meandre.


En un apunt a les xarxes socials, Meandre valora com a "incomprensible" que l'any 2021, l'Agència Catalana de l'Aigua, consideri la tala de bosc de ribera de la riera de Rajadell correcta, "sense que importi l'impacte paisatgístic, que consideren “inevitable” i que no es faci esment a la pèrdua d'ecosistemes i biodiversitat".

L'entitat recorda que segons el Pla tècnic de Gestió i Millora Forestal (PTGMF) vigent, l'aprofitament forestal "no contemplava l'afectació del bosc de ribera, i el considerava una unitat a preservar" a més que "l'aprofitament forestal no ha seguit ni la normativa del POUM de Rajadell i del PDU del Pla de Bages".

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 947
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: