Redacció | Actualitzat el 23/11/2020 a les 13:17h

Ecologistes en Acció exigeix que s'investigui a fons la mort de l’ós Cachou

Consideren que cal analitzar-ne a fons les circumstàncies i els fets mentre lamenta que la mala gestió de l’Administració aranesa contribueixi a generar un clima desfavorable a la conservació de l'espècie

A la llum de les darreres notícies sobre la presumpta implicació d’un agent de Medi Ambient en la mort de l’ós bru Cachou el darrer abril d’aquest any, Ecologistes en Acció exigeix una investigació a fons des de l'Administració, a banda de la judicial, per esclarir els fets i conèixer si hi ha hagut algun responsable directe públic o privat.

L’actuació del Consell General de despistar l’opinió pública és molt greu, ja que van assegurar que va ser una mort accidental sense aportar públicament cap evidència que ho fonamentés. Contràriament, s'ha sabut que l'ós hauria mort per enverinament amb una substància química tòxica.

El conflicte socioambiental existent entorn la convivència amb l’ós als Pirineus és un problema conegut i clarament està afectant la manera en la qual s’aborda la investigació sobre la mort del Cachou. L’ós bru és una espècie protegida, la presència de la qual sempre ha generat controvèrsia, igual que la del llop ibèric.
 

L’ós Cachou va aparèixer mort el mes d'abril d'enguany. Foto: Agents Rurals.


Tot i ser una espècie prioritària per l’equilibri dels ecosistemes naturals, no s’estan posant els mitjans necessaris per a resoldre el conflicte ni per a millorar les percepcions de la societat sobre la importància de la presència de l’ós. La seva conservació és una obligació legal ineludible i una necessitat per a la preservació de l'equilibri ecològic. No hi ha argument que justifiqui la no destinació dels mitjans indispensables per esclarir el succés.

L’ós compleix una labor fonamental en la regulació de l’ecosistema que no es pot obviar davant d’un món que pateix una pèrdua de biodiversitat exponencial.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 732
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: