| Actualitzat el 17/11/2020 a les 10:27h

Denuncien una tala d'arbres en una zona de cant del gall fer al Cadí-Moixeró

El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà assegura que haurien romàs afectades unes 5 hectàrees de bosc

El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà ha denunciat públicament aquest dilluns que els Agents Rurals han aturat una tala d'arbres que s'estava efectuant a una zona de reproducció del gall fer al coll de la Bauma, a Gisclareny, dins el Parc Natural del Cadí Moixeró. 

L'entitat ecologista informa en un comunicat que la setmana passada va detectar una tala en aquests terrenys de cantada de gall fer, i ràpidament van contactar amb el Parc Natural i els Agents Rurals. Aleshores, els Agents Rurals van aturar la tala, que ja havia afectat unes 5 hectàrees de bosc. L'entitat critica la "passivitat" i la "permissivitat" del Parc Natural, malgrat que, diuen, que el parc els va assegurar que "no tenien constància de la tala". "Pensem que sí que tenia coneixement d'aquesta actuació, tenint en compte que va ser aquest mateix ens qui va encarregar un informe a fauna i flora per saber si es podia tirar endavant aquesta tala", rebaten. També argumenten que "no és la primera vegada que passa". 

L'entitat denuncia que, tot i que l'informe del parc va sortir negatiu, "la tala es va tirar endavant igualment". 

Malgrat tot, volen deixar clar que el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà "no està en contra" de l'extracció de fusta i la gestió forestal. Afirmen que és "necessari i beneficiós pels nostres ecosistemes i per a la societat", però que "no es pot fer de qualsevol manera ni a qualsevol preu". "Abans de realitzar les actuacions cal tenir en compte els valors ecosistèmics de cada zona i, a dia d'avui, no hi ha cap mena de respecte", destaquen.

L'entitat  assegura que la superfície afectada per la tala ha estat d'unes 5 hectàrees, tot i que lamenten que, si no s'hagués aturat, s'haguessin tallat 5 hectàrees més. Això, segons ells, "hagués acabat per complet amb la zona de cantader del gall fer". El grup calcula que serien aquestes 5 hectàrees més, ja que van veure que els arbres estaven marcats.
 

Arbres tallats al coll de la Bauma, a Gisclareny. Foto: Grup de Defensa de la Natura del Berguedà


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 713
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: