NacióGirona | Actualitzat el 16/11/2020 a les 11:58h

La Diputació tindrà oficines de transició energètica al Gironès, Baix Empordà i Ripollès

Funcionaran durant un període de prova de 3 anys amb l'objectiu serà promoure la mobilització d’inversions en energia sostenible al sector industrial, residencial, turístic i agrícola

La Diputació de Girona establirà tres oficines locals de transició energètica en els consells comarcals del Gironès, Baix Empordà i Ripollès. Així ho ha acordat la Junta de Govern de la corporació després d’avaluar totes les propostes que havien concorregut a la convocatòria, oberta als diferents consells comarcals de la demarcació.
 
La vocació d’aquestes oficines, ubicades físicament en les seus dels tres consells comarcals, és promoure la mobilització d’inversions en energia sostenible al sector industrial, residencial, turístic i agrícola de cada comarca i impulsar el pas cap a una economia i una societat de baixa intensitat energètica, de baixa intensitat en el consum de recursos materials i neutra en les emissions de carboni.
 

Plaques solars fotovoltaiques en un teulat. Foto: @diputaciogirona.


La Diputació de Girona aportarà un tècnic especialitzat en projectes d’eficiència energètica i d’impuls de les energies renovables a cada consell comarcal, que tindrà la funció de coordinar-se amb les estructures d’aquests ens. El tècnic, juntament amb l’equip tècnic de la Diputació de Girona i dels consells comarcals, promourà projectes concrets per mitigar el canvi climàtic en els sectors d’activitat generadors d’emissions i dinamització de l’execució dels nou plans d’acció per a l’energia sostenible i el clima (PAESC), que es redactaran i s’aprovaran durant el 2021, sobretot en les accions que impliquin el sector privat.
 
En principi, les oficines funcionaran durant un període de prova de tres anys, tot i que tant la Diputació de Girona com els tres consells comarcals han previst la possibilitat de prorrogar aquest període i de reforçar els recursos de les oficines, en funció dels resultats que s’assoleixin quant a la preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.
 
Els principals indicadors per avaluar els resultats i mesurar l’eficiència energètica i la implantació d’energies renovables es desprenen del càlcul de la reducció total del consum d’energia anual i dels totals de producció d’energies renovables elèctrica i tèrmica en el termini de tres anys.
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 787
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: