NacióDigital | Actualitzat el 02/07/2020 a les 11:18h

​VÍDEO La tortuga Colomera neda cap a les Illes a una velocitat de 2,5 km/h

El queloni va ser alliberat a Orpesa

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sthr_FF5Wqs[/youtube]
La tortuga Colomera, que les fundacions Azul Marino i Oceanogràfic van deixar anar el passat dijous, 25 de juny, a la platja de Bellver d'Orpesa (la Plana Alta), ja està a prop de les Illes Balears. L'animal, de cent quilos de pes, va passar per les Columbretes a una velocitat mitjana de 2,5 quilòmetres per hora.

Aquest exemplar de Caretta caretta va ser tornat al mar per segon cop després de passar un període de recuperació a l'ARCA del Mar de l'Oceanogràfic. Porta un emissor de senyals de satèl·lit especial amb autonomia per transmetre durant 750 dies, si les condicions tècniques, oceanogràfiques o biològiques no ho impedeixen. 

Tant el personal que va cuidar la tortuga com els investigadors segueixen la seva evolució "prudentment satisfets", ja que els senyals revelen un comportament aparentment normal. 
La velocitat que porta reflecteix un procés de reanimació positiu i que està perfectament adaptada al mar. Aquesta informació, junt amb altres de semblants, aporta dades valuoses per a la conservació de l'espècie.

Colomera va entrar al mar a la platja de Bellver a les 12.30 hores del passat dijous i va començar a nedar amb gran vigor i en una direcció inequívoca. La primera senyal va arribar el divendres des de les Illes Columbretes. La tortuga va mantenir sempre el mateix destí, tot i que va fer algunes variacions en alguns punts contrets. 

Les Illes Balears, com el Delta de l'Ebre, són una zona propícia per a la tortuga, tant per les seves condicions oceanogràfics com per les possibilitats d'alimentació que ofereixen.
 

Gràfic amb la tortuga. Foto: Europa Press


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 685
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: