NacióGirona | Actualitzat el 11/06/2020 a les 11:05h

L'ACA destina 1,6 MEUR a millorar el l'alliberament d'aigua de la presa de Darnius Boadella

S’ha instal·lat un escut a l’embocadura, a 40 metres de profunditat, que permetrà dur a terme els treballs en sec durant set mesos, sense necessitat de buidar l’embassament

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) du a terme diverses millores a la presa de Darnius Boadella, a l’Alt Empordà, amb l’objectiu de millorar el funcionament dels òrgans d’alliberament d’aigua de l'embassament.

Concretament, els treballs se centren en els desguassos de fons, els elements que hi ha a la base de la presa per a desembassar aigua en cas de necessitat. Aquests treballs tindran una durada de set mesos i suposaran una inversió d’1,6 milions d’euros (MEUR).

Actualment, els treballs es concentren en la col·locació d’un escut metàl·lic dins de l’aigua fins a arribar a la profunditat on hi ha els dos desguassos de fons, que es troben a 40 metres de profunditat. Mitjançant un equip de submarinistes s’està ancorant aquesta peça dins de l’aigua fins a tapar l’embocadura del desguàs.
 

Panoràmica de Darnius Boadella durant els treballs. Foto: @aigua_cat.


Amb l’escut col·locat es pot rehabilitar el desguàs de fons des de la galeria interna de la presa, tot desmuntant la vàlvula de comporta antiga que permet obrir i tancar el desguàs i posant-ne una de nova. S'ha previst que durant els treballs se substitueixin dues vàlvules de 2 metres d’alçada.

La col·locació de l’escut és la primera de les tasques d’aquesta obra, i fa possible que es puguin fer els treballs de millora sense la necessitat de buidar tot l’embassament, així com desmuntar i canviar les vàlvules de comporta que actuen com a desguassos de fons.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 677
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: