NacióRipollès | Actualitzat el 10/06/2020 a les 12:16h

El Ripollès instal·la vuit minideixalleries urbanes a sis municipis

S'hi poden abocar set tipus diferents de residus domèstics

El Ripollès avança favorablement en l’augment de la recollida selectiva. Actualment representa el 45 % de tots els residus urbans de la comarca, cosa que la situa per sobre de la mitjana de Catalunya i a prop d’aconseguir l’objectiu del 50%.

Una de les diverses mesures per seguir avançant en aquesta línia és la col·locació de vuit minideixalleries a indrets estratègics i concorreguts. Aquesta acció busca afegir comoditat als ciutadans en dos vessants: d’una banda, estalviar-los desplaçaments a les deixalleries de Ripoll, Sant Joan i Camprodon i, de l’altra, donar més facilitat per saber on cal llençar cada tipus de residu i evitar, així, que es dipositin al contenidor de rebuig, amb les penalitzacions econòmiques que això suposa per als ajuntaments.

De moment ja s’ha instal·lat una de les minideixalleries al passeig Mossèn Lluís, de Llanars, a la zona on ja hi ha els contenidors, i tres més a Ripoll: una a la carretera de Barcelona (escola Joan Maragall), una a l’avinguda del comte Guifré (escola Tomàs Raguer) i una altra al carrer Concepció Ducloux (pavelló poliesportiu). Les quatre restants estaran llestes molt properament a Campdevànol (plaça de la Mainada), Camprodon (plaça de Sant Maria), Ribes de Freser (carrer Massana) i Sant Joan de les Abadesses (passeig del comte Guifré).

Paral·lelament a aquestes vuit noves minideixalleries, Sant Pau de Segúries en disposa d’una des de fa temps. La llista i les ubicacions detallades es poden consultar clicant aquí.

[noticia]32868[/noticia]
El tipus de minideixalleries que aquests dies el Consell Comarcal del Ripollès instal·la permeten dipositar-hi còmodament els residus següents: bombetes halògenes i incandescents, bombetes de baix consum i led, bateries, piles, CDs, cartutxos d’impressora i petits aparells electrònics.


[despiece]Què s’hi pot portar?

- CD i DVD
- Cartutxos d’impressora
- Residus d’aparells elèctrics i electrònics de petit format? RAAE
- Piles
- Acumuladors i bateries
- Bombetes halògenes i incandescents
- Bombetes de baix consum i LED[/despiece]
 

Una de les minideixalleries de Ripoll. Foto: Ajuntament de Ripoll


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 780
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: