NacióDigital | Actualitzat el 10/06/2020 a les 12:15h

Damm genera energia renovable a partir de la cervesa que retira dels bars i restaurants

Els més de 3,5 milions de litres de cervesa recuperats dels establiments de tot l'Estat es transformaran a la planta del Prat de Llobregat

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SWT14Ruda0s[/youtube]

Des de fa unes setmanes, Damm està retirant els barrils de cervesa que havien quedat començats als establiments de tots els seus clients d’hostaleria de tot l'Estat, substituint-los per barrils nous com una mesura de suport al sector en el moment de la seva reobertura.

[nointext]
La cervesera estima recuperar un total de més de 3,5 milions de litres de cervesa, un producte que, en línia amb la seva constant aposta per l’economia circular, transformarà en energia d’origen renovable a la seva fàbrica del Prat de Llobregat (el Baix Llobregat).
 

La cervesa que Damm està retirant dels establiments de restauració és transporta fins la fàbrica del Prat de Llobregat per a la seva transformació en energia d’origen 100% verda. La cervesa es diposita en uns tancs que contenen uns microorganismes específics que la digereixen, produint un gas d’origen biològic: biogàs.

Pla detall d'un barril Foto: Damm


Posteriorment, un cop separat, el biogàs es neteja i purifica, i s’utilitza com a combustible en una instal·lació de cogeneració que produeix electricitat 100% d’origen renovable.
 
“Un dels eixos fonamentals de la nostra política de sostenibilitat mediambiental és l’aposta per l’economia circular. Per això, enlloc de generar un residu de la cervesa recuperada, li estem donant una segona vida transformant-la en energia d’origen renovable, una mesura que ens permetrà reduir la nostra petjada de carboni en uns 250.000 Kg”, afirma Karen Peiró, mestra cervesera de la fàbrica de Damm al Prat de Llobregat.

“Mitjançant aquest procés, estimem generar gairebé 670.000 kWh d’electricitat, l’equivalent al consum mig mensual d’unes 2.500 llars espanyoles”, afegeix.

[noticiadiari]2/199509[/noticiadiari]

Aquesta iniciativa se suma a totes les dutes a terme per Damm durant el procés d’elaboració, envasat i distribució de les seves cerveses, que la consoliden com una de les cinc empreses que més impulsen l’economia circular a l'Estat, segons l’informe sobre economia circular elaborat per l’Instituto Coordenadas de Gobernanza y Economía Aplicada, en què es destaca, entre d’altres dades, que el 99% de les matèries primeres són valoritzables i reincorporables a la cadena productiva.
 

L'empresa cervesera, al Prat de Llobregat Foto: Damm[noticiadiari]2/201655[/noticiadiari]
[noticiadiari]2/202916[/noticiadiari]
[noticiadiari]2/202926[/noticiadiari]
[noticiadiari]2/202971[/noticiadiari]
[noticiadiari]2/202681[/noticiadiari]
[noticiadiari]2/202295[/noticiadiari]
[noticiadiari]2/202521[/noticiadiari]

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 777
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: