Redacció | Actualitzat el 13/05/2020 a les 12:03h

VÍDEO Es detecten tritons d'Anatòlia i tritons alpins al Parc del Montnegre i el Corredor

Aquestes espècies exòtiques són portadores sense símptomes de malalties emergents d'amfibis

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=b60MMW39rCo[/youtube]
Membres del Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès (GRENP) i agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) han col·laborat, el passat 6 de maig, en la detecció d'espècies exòtiques de tritons que amenaçaven l'ecosistema del Parc Natural del Montnegre i el Corredor.

Es tracta dels tritons Anatòlia (Triturus anatolicus) i tritó alpí (Ichthyosaura alpestris), els quals són portadors sense símptomes de malalties emergents d'amfibis i, en el cas del tritó d'Anatòlia, a més s'hibrida amb el tritó verd (Triturus marmoratus), el més abundant del Parc.
 

Alguns tritons capturats al Parc del Montnegre i el Corredor Foto: Guàrdia Civil


Segons informa la Xarxa de Parc, entre els anys 2015 i 2018 en el Parc del Montnegre i el Corredor s'han detectat deu basses amb aquestes dues espècies exòtiques.Les malalties emergents d'amfibis ja han afectat en els darrers anys algunes salamandres (Salamandra salamandra) i nombrosos tritons verds.

Des de la detecció d'aquestes espècies exòtiques, el gestors del Parc del Montnegre i el Corredor fan el seguiment i control d'aquestes espècies per retirar-les del medi natural i apliquen un estricte protocol de bioseguretat per evitar l'expansió de les malalties emergents a altres punts d'aigua.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 668
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: